NEWS

Dovršena i puštena u promet međuzaobilaznica kroz poslovnu zonu Facinka do ceste Poreč-Baderna

2023-04-30_15h38_46
30.04.2023. 15:40; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dovršena i puštena u promet međuzaobilaznica kroz poslovnu zonu Facinka do ceste Poreč-Baderna

Dovršena je izgradnja druge faze porečke međuzaobilaznice u poslovnoj zoni Facinka koja spaja Vukovarsku ulicu (cesta Poreč – Varvari) s Ulicom Mate Vlašića.

Nakon što je početkom travnja prva dionica – cesta Poreč – Varvari – puštena u promet,  sada je dovršena i cijela dionica kroz Facinku, koja je puštena u promet, čime je omogućen pristup zoni Facinka u s južne strane. Na taj se način rasterećuje porečka zaobilaznica i Ulica Mate Vlašića, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada su najveće gužve. Uz ovaj zahvat uređena je i pješačko-biciklistička komunikacija od naselja Varvari do poslovne zone Facinka koja je sada postala još sigurnija i ugodnija za pješake i bicikliste.

Inače,  prva faza međuzaobilaznice izgrađena je u 2018. godini, kada je i otvorena nova Osnovna škole Finida. Prva faza spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića. 

Predstoji još posljednja, treća faza koja će spojiti naselja Gonji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način međuzaobilaznica u punom profilu dodatno povećati standarde prometovanja u gradu Poreču. Bit će omogućen pristup poslovnoj zoni Facinka iz više različitih smjerova, što će omogućiti veću protočnost prometa, veću sigurnost za sve sudionike u prometu te lakši pristup traženim sadržajima.

Zanimljivo je da novi rotor na ima 4 kraka, od kojih su tri u upotrebi ali se funkcija četvrtog kraka u objavi iz Grada ne spominje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email