NEWS

Dovršen nogostup u ulici Bruno Valenti, uređenja oko boćališta u Velenikima i sanacija asfalta na širem području grada

Veleniki
19.05.2018. 18:03; Učitavanja: 304; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Dovršen nogostup u ulici Bruno Valenti, uređenja oko boćališta u Velenikima i sanacija asfalta na širem području grada

Dovršavaju se brojni manji komunalni radovi na širem području Poreča, a kojima je investitor Grad Poreč-Parenzo. Tako su se tijekom mjeseca travnja i svibnja na području Grada Poreča – Parenzo vršile sanacije oštećenja na kolnicima (sanacija udarnih rupa i mrežastih oštećenja) i nogostupima. Prtiom je sanirano gotovo 1.400 m2, a sanacijama je obuhvaćeno tridesetak ulica i preko sedamdeset pojedinačnih sanacija. Lokacije na kojima su se izvodili radovi su: ulice Viale, G. Caprin, Istarskog razvoda, Vukovarska, V. Gortana, Prvomajska, Kandlerova, B. Parentin, Partizanska, V.Š. Paje, Rovinjska, I. Andrića, M. Vlašića, T. Ujevića, R. Stipe, I.M. Ronjgov, Spinčićeva, O. Keršovani, N. Tesla, P. Budičina, Zagrebačka, J. Rakovac, J. Šuran, Trg Joakima Rakovca te Narodni trg i Šetalište A. Restovića. U narednom razdoblju, sanacija će se nastaviti u ulicama Kvajera, Palacina te u naselju Červar Porat. Uz to, u ulici Bruno Valenti uređen pješački nogostup dužine 85 m i širine između 1,80 i 2,70 m.
Na kompletnom potezu nogostupa izvršena je zamjena dotrajalih i oštećenih rubnjaka te izmještanje stupova javne rasvjete. U narednom razdoblju postavit će se novo rasvjetno tijelo na parkiralištu između kućnih brojeva 29 i 35 te prilagoditi dio nogostupa prema ulici V.Š. Paje za osobe smanjene pokretljivosti izmještanjem rasvjetnih stupova i uređenjem rampi za otklanjanje arhitektonskih barijera. Uz radove na uređenju nogostupa vršene su sanacije kolnika uz nogostup.   Radove je izvodilo pulsko poduzeće Cesta d.o.o. Pula, temeljem ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča – Parenzo u 2017. i 2018. godini.

U Velenikima je na parkiralištu uz boćarsku kućicu BK Veleniki izvršena ugradnja betonskih rubnjaka u dužini od 25 m, izrađen i uređen pješački ulaz na kompleks boćališta te hortikulturno uređenje pokosa na zahvatu, radi regulacije oborinske odvodnje sa parkirališta i sportske zone naselja, a radove je izvelo poduzeće GRIP d.o.o. Svi se komunalni radovi izvode u konzultaciji s mjesnim odborima i na prijedlog građana, a trenutno su pri dovršetku i brojni ostali komunalni radovi po svim porečkim mjesnim odborima.

AT, Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email