NEWS

Dovršavaju se brojni radovi i sanacije na komunalnoj infrastrukturi

20240404_135805
04.04.2024. 14:31; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Dovršavaju se brojni radovi i sanacije na komunalnoj infrastrukturi

Nakon kratke blagdanske pauze nastavljaju se radovi na komunalnoj infrastrukturi po porečkim naseljima i samom centru grada kako bi se spremno i uređeno dočekali predstojeći prvomajski praznici, Dan oslobođenja Poreča (Dan Grada)  i ljetna sezona.

Na javnoj plaži Materada postavljaju se tuševi i popločavaju se rupe škrilama kako bi ova plaža bila spremna za sezonu kupanja, dok se prema Brulu sanira šetnica oštećena od korijenja stabala.

U naselju Vranići uređeno je novo parkiralište, na zahtjev mjesnog odbora, što će posebno biti od značaja tijekom ljetnih mjeseci. U istom se naselju uređuje i dječje igralište s novom antistres podlogom, a postavit će se i vrlo tražena sjenica, čime će ovo naselje dobiti novu piknik zonu i mjesto za druženja.

Tijekom noćnih sati, kako bi se minimalno ometao dnevni promet, obavljena su tzv. hrapavljenja asfaltnih podloga , a nakon više godina,  na frekventnim porečkim rotorima, kako bi se izbjegla proklizavanja vozila.
Podsjetimo se na brojne padove biciklista i motorista u proteklim godinama upravo zbog loše kvalitete asfalta posebno u rotorima  u samom centru Poreča. 

Komunalni radovi nastavljaju se sanacijom i zakrpavanjem oštećenih dijelova prometnica u starom dijelu Poreča, postavljanjem nove LED javne rasvjete, uskoro i dovršavanjem izgradnje rotora u naselju Bolnica, te nove organizacije prometa Partizanskom ulicom ispod Obrtničkog doma. 

Nakon nekoliko desetljeća djelomično je obnovljen i asfalt na nogostupu ulicom/prometnicom ispod Ville Polesini prema Talijanskoj školi i lungomare, saniran je dio kolnika na Peškeri…

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email