NEWS
valfresco

Dodjela socijalnih stanova bila je tema vijećničkog pitanja vijećnika SDP-a Gorana Gašparca na 23. sjednici Gradskog vijeća

GašparacG
10.05.2019. 10:19; Učitavanja: 288; Početna / Politika / Dodjela socijalnih stanova bila je tema vijećničkog pitanja vijećnika SDP-a Gorana Gašparca na 23. sjednici Gradskog vijeća

Na 23. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo gradskih vijećnik SDP-a, Goran Gašparac postavio je slijedeće ptianje:

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

Na 3. sjednici GV-a održanoj 03.08.2017. (na samom početku Vašeg gradonačelničkog mandata) postavio sam Vam pitanje jedne naše sugrađanke koja se već 12 godina nalazi na listi za dodjelu socijalnih stanova Grada Poreča. Pitanje je glasilo ovako:

  • “…hoće li novi IDS-ov gradonačelnik Loris Peršurić biti više socijalno osjetljiv od prethodnog IDS-ovog gradonačelnika Edija Štifanića, te kada će započeti sa izgradnjom socijalnih stanova za Porečanke i Porečane koji se već godinama nalaze na Listi za dodjelu socijalnih stanova, a od dodijele socijalnih stanova za ni jedenog našeg sugrađana sa Liste – NIŠTA!

Naime naša sugrađanka kaže da joj je prije osam godina bivši IDS-ov gradonačelnik Edi Štifanić obećao da će Grad Poreč u roku od godine dana izgraditi socijalne stanove, međutim prošlo je punih osam godina – a socijalnih stanova i dalje nema, ali postoji Lista i ljudi na toj listi koji strpljivo čekaju…”

Vaš je odgovor na sjednici (izvod iz Zapisnika) glasio ovako:

Gradonačelnik Loris Peršurić, vezano za pitanje oko socijalnih stanova smatra da je Grad Poreč uvijek bio i ostat će izuzetno socijalno osjetljiv, a vjeruje kako i većina prisutnih dijeli tako mišljenje. Socijalni stanovi su popunjeni, nema praznih stanova,  međutim Grad Poreč se za sve svoje socijalne slučajeve itekako brine. Izgradnja socijalnih stanova mogla bi biti i tema na ovom Gradskom vijeću prilikom donošenja proračuna, ali radi dobivanja detaljnijeg odgovora predložio  je da se na postavljeno pitanje odgovori u pisanom obliku.

Trenutno u našem gradu osobno znam za dvoje naših sugrađana (starih Porečana) koji su postali beskućnici i kao takvi nemaju „krov nad glavom“ i snalaze se na razne načine.

Budući da je od Vašeg odgovora na moje pitanje sa 3. sj. GV-a do danas proteklo skoro dvije godine, kao i da se nalazite na polovici svog mandata i moje pitanje glasi:

Kada ćete se kao gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, konačno, početi baviti problemom socijalnih stanova i izgraditi (ili kupiti) stanove za naše sugrađanke i sugrađane koji za takvim smještajem imaju nužnu potrebu?

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S