NEWS
LUTRIJA T

Dođite u subotu 22.04.2023 NA POREČKI “HODITI I ZDRAVI BITI 2023.”

2023-04-18_12h17_15
18.04.2023. 12:17; ; Početna / Lifestyle / Zdravlje / Dođite u subotu 22.04.2023 NA POREČKI “HODITI I ZDRAVI BITI 2023.”

Ove godine Poreč se pridružuje 7. javnozdravstvenoj manifestaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ) naziva HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2023. nakon pauze zbog COVID pandemije. Manifestacijom se ističe  značaj kretanja za zdravlje i osobna odgovornost svake osobe za vlastito zdravlje kroz zdrave životne izbore i navike uz moto – „zajedno s vama do zdravlja“.

U Poreču organizaciju aktivnosti koordinira Zdravi grad Poreč – Parenzo uz partnersku podršku Grada Poreča-Parenzo, SZGP, GDCK Poreč te u suradnji sa suradničkim organizacijama – porečkim vrtićima i osnovnim školama, Domom za starije i nemoćne Poreč, Klubom umirovljenika Galija i Društvom invalida Poreč.

Hodanje građana za zdravlje se u organizaciji ZZJZ IŽ obilježava u 10 istarskih  gradova, pa tako i u Poreču, u subotu 22.04.2023. U Poreču će u tjednu oko ovog datuma hodati ukupno više od 2000 hodača svih dobnih skupina jer tijekom tjedna po danima hodaju predškolarci iz porečkih vrtića Radost, Paperino i Crvenkapica, potom osnovnoškolci iz OŠ Poreč, Finida i TOŠ Bernardo Parentin kao i srednjoškolci iz SŠ Mate Balota.

Hodanje za građane, u subotu 22.4. , bit će organizirano na poznatoj i prelijepoj porečkoj šetnici od Općinskog suda Poreč do Zelene lagune. Na startu će hodači dobiti ovogodišnje majice s logotipom manifestacije, a mnogi od njih će svojoj dosadašnjoj kolekciji majica u raznim bojama prikupljenih tijekom proteklih godina pridružiti i najnoviju narančastu majicu. Hodanje će pratiti trasu prelijepe porečke šetnice od Općinskog suda prema Plavoj i do Zelene lagune do Ski lifta i natrag. Kraj Ski lifta sve hodače čeka već provjereno ukusni ručak, grah  i voda, koje osigurava Grad Poreč-Parenzo. Za roditelje s malom djecom, starije i osobe s invaliditetom  koje će se pridružiti hodanju bit će osiguran po potrebi i volonterski prijevoz vozilima Crvenog križa Poreč i Društva invalida Poreč, a VITA LEVA  za sve hodače kojima je potrebno  stavlja na raspolaganje besplatnu vožnju turističkim vlakićem.

Sa nama će biti naši stalni suradnici kineziolozi, Zoran Jendrašić i Vedran Vrus koji će koordinirati hodanje porečkom trasom te voditi tjelovježbu na otvorenom i uz more na startu i putem. Hodače će pratiti i fizioterapeuti i medicinske sestre Doma za starije i nemoćne, ekipa Zdravog grada Poreč , Grada Poreča-Parenzo te volonteri Društva invalida Poreč i Crvenog križa Poreč.

Pozivamo sve zainteresirane na ovogodišnju porečku aktivnost HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2023. Aktivnost i lijepo jutro u prirodi su zagarantirani!

Veselimo se još jednom zajedničkom hodanju !

Zdravi grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email