NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

1300 učenika iz cijele Hrvatske na Državnom školskom prvenstvu u rukometu u Poreču

3
18.04.2023. 11:27; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / 1300 učenika iz cijele Hrvatske na Državnom školskom prvenstvu u rukometu u Poreču

Hrvatski školski sportski savez vratio se u Poreč, u kojem se od 17. do 21. travnja održava veliko školsko sportsko natjecanje – Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u rukometu za osnovne i srednje škole. Ovo će događanje ponovno u Istri okupiti preko 1 300 učenica i učenika kroz pet sportskih dana iz 85 školskih sportskih društava svih županija.

Na sinoćnjem otvaranju u dvorani Intersport Poreč, dugogodišnji domaćin školskog sporta, predstavljen je kao pravi grad sporta i prijatelj djece. Na otvorenju osnovnoškolskog natjecanja Hrvatskom školskom sportskom savezu pridružio se i gradonačelnik grada Poreča, Loris Peršurić.

-Hrvatski školski sportski savez ovdje je već kao doma – družimo se već dugo. Sve je divno organizirano i zaista vam zahvaljujem što ste prepoznali potencijal našega grada i što nastavljate ovako dobro organizirati velika prvenstva upravo kod nas. Naglasio je da je velik broj dvorana poput Intersporta i sportska infrastruktura karakteristična za Poreč veliko bogatstvo za jedan takav mali grad, koji zaista prednjači po broju sportašica i sportaša koje okuplja na godišnjoj razini.

Riječima hvale za Poreč nastavio je i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić.

–  Pozdravljam vas sve ovdje u Poreču koji iz godine u godinu pokazuje da je ozbiljni sportski grad, ali i grad prijatelj djece i grad školskog sporta. Mi u Hrvatskoj volimo rukomet – to uopće nije tajna. Svi se sjećamo veličanstvenih rezultata naše muške reprezentacije, a ženske se priključuju izvrsnim rezultatima. Ovako pune tribine daju nam nadu da će se to nastaviti i da ćemo jednom na velikim ekranima navijati i za vas, možda ne 2025., ali vrlo, vrlo uskoro“, rekao je Dujić, dok je počasni predsjednik HŠSS-a Nikola Perković rekao kako se svake godine školski sport podiže na sve višu razinu.

– Želim vam da sutra zapamtite onu – brže, bolje, jače, ali prvenstveno da igrate fair play i da se zabavite u prekrasnom Poreču., rekao je Perković.

Državno prvenstvo u rukometu traje od 17. do 21. travnja 2023. godine, nakon čega dolaze državni predstavnici u stolnom tenisu i futsalu do kraja travnja.

 

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email