NEWS

Dodir leptira – drugi put

24.05.2008. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Dodir leptira – drugi put
410780.jpg

Akcija se provodi u sklopu županijske akcije " Neka moja Istra blista", te joj je cilj: motiviranje vanjskih Mjesnih odbora ( naselja Poreča ) za uređenje okućnica, vrtova, balkona. Akcija će se provoditi u Žbandaju, Fuškulinu, Novoj Vasi, Vrvarima i Baderni.
Akcija ima i natjecateljski karakter, te će se i ove godine dodijeliti novčane nagrade za najuređeniji mjesni odbor, okućnicu i balkon. Prošlogodišnju nagradu je MO Nova Vas iskoristio za uređenje travnjaka, sadnju maslina i ugradnju uređaja za automatsko zalijevanje na ulazu u naselje Kukci. Stručno povjerenstvo za dodjelu nagrada čine: Nevija Poropat, Nenad Velenik i Albino Sinosich, koji će predložene konkurente obići u 2 navrata.
Finale akcije će biti 12.lipnja 2008. godine na gradskoj rivi u sklopu manifestacije otvorenja turističke sezone " U susret ljetu ". Tada će se uručiti nagrade, a program traje od 15-24 sata uz nastup Limene glazbe Vižinada, grupe Kvartin i Cinquina, folklor "Balun" i koncert "Soulfingersa". Ovoj fešti će se taj dan pridružiti i Udruga brodara sa 4-5 brodova na kojima će se dijeliti sardele i vino, a osigurano je 400 kilograma sardela i 500 litara vina.
Direktor TZ Poreča, Nenad Velenik je rekao da će akcija "Dodir leptira" koštati 43.500 kuna, "U susret ljetu" 110.000 kuna, a još 100.000 kuna je uloženo u čišćenje divljih deponija, što će učiniti učenici srednje škole "Mate Balota", čišćenje priobalja Poreča obavit će ribolovci iz SRD "Zubatac", a podmorje luke Poreč i otoka Sveti Nikola "Klub podvodnih aktivnosti" Poreč.

R.V.A.

Print Friendly, PDF & Email