NEWS

Agronomijada 2008. u turističkom naselju Lanterna u Poreču

24.05.2008. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Agronomijada 2008. u turističkom naselju Lanterna u Poreču
943P5220147.JPG

Studenti sudionici ovogodišnje Agronomijade došli su iz sljedećih ustanova: University of Agricultural Science and Veterinary Medicine Cluj Napoca, University of Debrecen, Slovak University in Nitra, Universität für Bodunkultur iz Beča, Poljoprivredni fakultet iz Mostara, Poljoprivredni fakultet iz Osijeka, Međusveučilišni studij Mediteranska poljoprivreda iz Splita i Agronomski fakultet iz Zagreba.
Nakon okupljanja studenata u Zagrebu 21. svibnja te obilaska Agronomskog fakulteta i svečanog otvaranja, studenti su došli u Poreč i smjestili se u apartmanima Lanterna. U porečkoj Lanterni studenti su imali prezentaciju stručnih radova, okrugli stol na temu međunarodne studentske suradnje, izložbu umjetničkih postignuća te razne sportske aktivnosti (odbojka, nogomet, stolni tenis i šah).
Prema riječima koordinatorice projekta, doc. Romane Caput-Jogunica, sve aktivnosti provedene su prema planu i programu. U ime organizatora zahvalila se djelatnicima Lanterne i porečke Riviere na odličnoj organizaciji događaja. Posebna pohvala ide Mati Jerkoviću, šefu restorana Marina u turističkom naselju Lanterna, koji je sa suradnicima odlično organizirao večer delicija pri čemu su studenti upoznali istarska vina i usporedili kvalitetu istarskog i dalmatinskog pršuta.
U petak, 23. svibnja, nakon stručnog izleta koji je organiziran u suradnji s Institutom poljoprivrede i turizma iz Poreča, na svečanom zatvaranju podijeljene su nagrade najboljima u sportskim aktivnostima. 

Stolni tenis, muški:                                                      Stolni tenis, žene:

  1. Zagreb                                                                        1. Zagreb
  2. Cluj Napoca                                                                 2. Osijek
  3. Mostar                                                                        3. Cluj Napoca

Odbojka, žene:

  1. Osijek
  2. Cluj Napoca
  3. Zagreb

N.M. Riviera PR

Print Friendly, PDF & Email