NEWS
HALF MARATON S

Dodijeljena županijska nagrada Istriana za 2022. godinu – Đurđica Orepić dobitnica nagrade Istriana u kategoriji sport !

nagrađeni_2022
foto: Regional
16.12.2022. 21:46; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Dodijeljena županijska nagrada Istriana za 2022. godinu – Đurđica Orepić dobitnica nagrade Istriana u kategoriji sport !

U pulskom Kinu Valli 16. prosinca 2022. godine održala se 15. jubilarna podjela nagrade Istriana čiji je začetnik novinar HINA-e Daniel Sponza. Istriana je kao projekt započela 2008. godine u suradnji s Istarskom županijom, zamišljena kao poticaj i svojevrsna javna nagrada najuspješnijim pojedincima u tekućoj godini.

U uvodnom djelu prisutnima se obratio i župan Boris Miletić, koji je rekao da se tradicionalnom dodjelom županijskih nagrada Istriana najzaslužnijim pojedincima daje zasluženo priznanje za njihov rad.

„Istra je specifična i jedinstvena po mnogočemu u Hrvatskoj, a svaki od nominiranih zaslužuje iskazano poštovanje jer upravo vi činite Istru jedinstvenom“, poručio je župan Miletić.

U ime Povjerenstva za dodjelu nagrada pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica kazao je kako Povjerenstvo svake godine nastoji predložiti najbolje kandidate, no kako je to u Istri ipak težak zadatak s obzirom na veliki broj zaslužnih, vrijednih i uspješnih građana.

U ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Snagu naše Istre čine njeni ljudi, vrijedni pojedinci koji svojim znanjem, trudom, radom, plemenitošću, hrabrošću, entuzijazmom, empatijom obogaćuju našu Istru i čine je prepoznatljivom regijom. Tim se vrijednim ljudima svake godine moramo iznova nakloniti i zahvaliti što svojim nesebičnim radom dokazuju da svoj rad ne doživljavaju samo kao posao nego kao životni poziv“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, te zaključila kako nagrada Istriana nije samo nagrada već i duboko poštovanje i zahvalnost.

Prisutnima su se obratili i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica u svojstvu člana povjerenstava za dodjelu Istriane, te župan Istarske županije Boris Miletić.

Podsjetimo, povjerenstvo za dodjelu Istriane je objavilo kandidate u pojedinim kategorijama, a zatim su slušatelji Radio Pule imali mogućnost dati svoje glasove u posebnim emisijama od 6. do 8. prosinca, te putem besplatnog telefona Radio Pule. Glasovali su i gradonačelnici, načelnici, gospodarstvenici, zdravstveni, kulturni, sportski i medijski djelatnici.

Statua Istriana, rad akademskog kipara Erosa Čakića, se ove godine dodijelila najuspješnijim pojedincima u sedam kategorija.

Ovogodišnji laureati su:
za područje kulture Marianna Jelicich Buić,
za znanost i obrazovanje doc.dr.sc. Emina Pustijanac,
za glazbu Dina Rizvić,
Domagoj Ostović za gospodarstvo,
za sport Đurđica Orepić,
dr. Anuška Budisavljević za područje zdravstva.

Istrianu za humanost osvojio predsjednik humanitarne udruge Istra pomaže Damir Bubić, dok je dr. Lems Jurin dobitnik posebne Istriane za životno djelo. O svakom je laureatu snimljen i prikazan kratak film za koji je zaslužan Zoran Burazerović.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Istarske županije, uz podršku svih istarskih gradova, a generalni sponzor je Istarska kreditna banka Umag. Idejni začetnik dodjele je novinar HINA-e Daniel Sponza.

Regional

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email