NEWS

Dodijeljena priznanja "Zlatna koza" 2005

08.04.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Dodijeljena priznanja "Zlatna koza" 2005
40sl_030405202349.jpg

Radio Pula i gradpula.com:

Nakon lanjskog usvajanja turističkog master plana Istre, ovo je prva godina u kojoj se primjenjuje jedan od njegovih najvažnijih dijelova – strateški marketing plan. O njegovoj realizaciji raspravljalo se na današnjoj sjednici Skupštine županijske Turističke zajednice. Ono najvažnije što proizlazi iz strateškog master plana je udruživanje sredstava za promociju; nakon početnih problema i nesuglasica ipak smo uspjeli okupiti gotovo sve važne istarske turističke subjekte iz javnog i privatnog sektora, rekao je predsjednik Skupštine Veljko Ostojić. Ovogodišnji je marketing plan vrijedan nešto više od 20 milijuna kuna. Podrazumijeva razne oblike udruženog oglašavanja Istre, stvaranje baze fotografija i marketinške baze podataka te ono najvažnije: stvaranje novog branda Istre. Novi vizualni identitet bit će predstavljen u lipnju.

Neizbježna tema na sjednici Skupštine bila je procjena sezone. Kako se čulo, u uvjetima daljnje recesije na najvažnijim tržištima i istovremenog jačanja konkurencije sezona će ponovno biti teška, a Branko Curić dodaje kako fizički rezultati nisu najvažniji.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili i izvješće o radu za proteklu godinu koju je obilježila istarska etapa «Gira d´Italia» ali i sve veći značaj interneta u turističkoj promociji.

Predstavnici županijske Turističke zajednice danas su dodijelili i tradicionalnu godišnju nagradu "Zlatna koza". Ona se već 10 godina dodjeljuje za doprinos turističkom marketingu Istre te za unapređenje proizvoda. Ovogodišnju «Zlatnu kozu» ravnopravno su podijelili Turistička zajednica Fažane za projekt "Male ribarske akademije Srdela" te porečki «Matija» grafički centar za kreiranje internet stranice www.istra360.com. Podijeljeno je i pet priznanja i to porečkom studiju «Sonda» za njihov istoimeni tiskani informator, zatim Studiju «Novum», također iz Poreča, za mapu fotografija i razglednica. Priznanje "Zlatna koza" dobili su i pulska agencija «Vile Forum», Turistička zajednica Buzeta za vodič "Stazom divova" te Turistička zajednica Kršan za manifestaciju «Krafifest».

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email