NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Do kraja travnja rekonstruirat će se igrališta u sklopu SRC „Veli Jože“

igralista 2
16.02.2024. 19:47; ; Početna / Sport i rekreacija / Do kraja travnja rekonstruirat će se igrališta u sklopu SRC „Veli Jože“

U Poreču ovih dana kreće još jedna velika investicija u sportsku infrastrukturu, koju u potpunosti financira Grad Poreč-Parenzo.
Radi se o popularnim igralištima u sklopu sportsko-rekreacijskog centra „Veli Jože“, pokraj Osnovne škole Poreč i sportske dvorane „Veli Jože“, na kojima su mnoge generacije provodile slobodno vrijeme, nastavu iz tjelesnog, proslave klubova i fešte.

Planirani radovi obuhvatit će sanaciju vanjskih asfaltnih igrališta koja se sastoje od dva rukometna i dva košarkaška igrališta ukupne površine oko 3600m2.

Igrališta su originalno izgrađena u sklopu uređenja ŠRC „Veli Jože“ i izgradnje škole 1978. godine te ih redovno koriste učenici Osnovne škole Poreč, Srednje škole Mate Balota i Turističko-ugostiteljske škole Anton Štifanić u sklopu nastave tjelesnog.

Sanacijom je predviđena rekonstrukcija asfalta na koji će biti nanesena akrilna podloga za sportske terene, postavljanje rasvjete, čišćenje svih oborinskih kanala na igralištima te sanacija stepeništa – gledališta.

Osim što će dobiti potpuno uređena nova multifunkcionalna igrališta, mnoge će razveseliti i činjenica da će rekreativci dobiti „tvrdi“ teren za tenis, što će najviše obradovati mlade tenisače koji time dobivaju dodatni teren za trening.

Predviđeno je i spajanje terena s tenis centrom, koji će ovim radovima dobiti klupsku kućicu i direktnu komunikaciju s asfaltnim terenima, a riješit će se i problem sanitarnog čvora za vanjske terene, pošto će se sa bočne strane dvorane otvoriti dodatna vrata prema sanitarnom čvoru.

Radove vodi Grad Poreč-Parenzo u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Poreča, a predviđeni rok za završetak radova je kraj mjeseca travnja (Dan Grada i Dan oslobođenja), što će najviše ovisiti zbog specifičnosti radova te vremenskim prilikama. Tijekom radova, korištenje igralište bit će onemogućeno, o čemu su već informirane sve škole i sportski klubovi.

Ovo je još jedno ulaganje u sportsku infrastrukturu, koje će pružiti djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, uz već na ovom SRC-u prisutne postojeće teniske trene, teretanu za osobe s invaliditetom, veliku polivalentnu dvoranu, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu.

Inače, Poreč s oko 150 dječjih i polivalentnih igrališta ima gotovo četiri puta više igrališta od hrvatskog prosjeka, a nastavit će se održavati visoki standard infrastrukture za funkcioniranje preko pedeset sportskih klubova i udruga kao i rekreativaca, čime se njeguje tradicija bavljenja sportom i vlastitim zdravljem u cijeloj zajednici.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email