NEWS

Do 15. travnja u Intersport centru u Zelenoj laguni održava se Europsko prvenstvo u boksu za mlađe seniore i ml. seniorke

NZ8_7751
04.04.2024. 10:18; ; Početna / Sport i rekreacija / Do 15. travnja u Intersport centru u Zelenoj laguni održava se Europsko prvenstvo u boksu za mlađe seniore i ml. seniorke

Uoči početka natjecanja na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i ml. seniorke u Poreču (2.-15. travnja 2024.), održana je uvodna konferencija za medije na kojoj su EP predstavili:

  • Loris Peršurić (gradonačelnik Poreča),
  • Nenad Velenik (predsjednik Turističke zajednice Grada Poreča),
  • Orieta Valković (direktorica prodaje Plave Lagune Poreč)
  • Dragoljub Radović (tehnički delegat EUBC-a),
  • Bono Bošnjak (predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza),
  • General Mladen Mikolčević (dopredsjednik HBS-a),
  • Mladen Šteko (izbornik hrvatske ženske reprezentacije),
  • Yousef Hasan (izbornik hrvatske muške reprezentacije)

 

Na konferenciji za medije bile su kompletne muška i ženska reprezentacija Hrvatske, a našu zemlju na EP-u u Poreču predstavljat će 10 državnih prvaka, najboljih mlađih seniora te 5 najboljih mlađih seniorki.

Izbornik ženske reprezentacije Mladen Šteko morao je, na žalost, potvrditi informaciju kako naša najistaknutija mlada reprezentativka, dvostruka prvakinja Europe MARIELA ŠTEKO (18) u Poreču neće moći braniti titulu jer je zbog ozljede ramena morala otkazati nastup.

Probalo se učiniti sve do posljednjeg roka kako bi se MARIELA osposobila za nastup na Europskom prvenstvu u našoj Hrvatskoj, obitelj Šteko obišla je više europskih vrhunskih stručnjaka, odlazili su i u Barcelonu kod najpoznatijih specijalista za ozljede ramena, no jedina dijagnoza bila je o nužnosti operacije.

MARIELA ŠTEKO podvrgnut će se operativnom zahvatu već u ponedjeljak, 8. travnja kako bi što prije počela s oporavkom i pripremila se za Svjetsko prvenstvo koje će se najesen održati također u Poreču (20. X. – 6. XI. 2024.)

Mariela je prošle godine u Erevanu (Armenija) osvojila naslov prvakinje Europe u mlađim seniorkama, a godinu prije, 2022. godine osvojila je titulu u juniorskoj konkurenciji u Italiji. Neporažena je već u više od 30 mečeva na svim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a ove godine potvrdila je naslov državne prvakinje i pripremala se maksimalno za treće uzastopno europsko zlato.

Na jednom od posljednjih sparinga, na žalost, došlo je do ozljede ramena (puknuće zglobne usne – labruma) i jedino rješenje je rekonstrukcija i operativni zahvat.

Hrvatska bez obzira na izostanak prve perjanice ima visoke ciljeve i adute za osvajanje medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, što su naglasili i naši izbornici, bez obzira što su naši mladi boksači redom ulazni mlađi seniori (devet od 10 reprezentativaca), a isto je i u našoj ženskoj reprezentaciji.

Svi su maksimalno motivirani, odlično pripremljeni i spremni za teške ispite na međunarodnoj sceni.

U domaćem ringu u Poreču žele se predstaviti u najboljem svjetlu i osvojiti medalju, što je u ime svih članova reprezentacije poručio i Osječanin Mate Jukić.

Svi uglednici na konferenciji za medije istaknuli su jedinstven podatak da je Poreč prvi grad u svijetu koji je u istoj godini dobio priliku organizirati i Europsko i Svjetsko prvenstvo u boksu, što je veliko priznanje za Hrvatski boksački savez kojem je povjereno domaćinstvo dva velika prvenstva u istoj kalendarskoj godini! Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak opravdano je ponosan što su HBS i Poreč, uz punu potporu Ministarstva turizma i sporta RH, u dvije godine domaćini tri vrhunska događaja (2022. godine Europsko prvenstvo U-22, a ove 2024. godine Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore).

Dragoljub Radović, tehnički delegat EUBC-a, naglasio je važnost mlađeseniorskog prvenstva rekavši da će se u Poreču predstaviti budućnost europskog i svjetskog boksa.

Europsko prvenstvo odvijat će se u lijepoj, preuređenoj dvorani Intersport u Plavoj laguni, a Svjetsko prvenstvo najesen u velebnoj areni Žatiki. Svi sudionici bit će smješteni u hotelima Plave lagune koji nude savršene uvjete za sportaše, a od kojih se do borilišta stiže laganom šetnjom u prekrasnom okruženju zelenila i morske obale.

Domaćini u Poreču su više nego zadovoljni time što će u proljetnoj predsezoni i jesenskoj posezoni ugostiti veliki broj sportaša iz cijele Europe i svijeta.

Grad Poreč, koji se profilira kao najznačajnije sportsko središte Hrvatske, s velikim brojem natjecanja i kampova za vrhunske sportaše i rekreativce u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time postaje i veliko boksačko središte Europe.

 

izvor: Hrvatski boksački savez

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email