NEWS
Best of Poreč

DND Poreč uz roditelje i djecu obilježio Dan igara

23
24.09.2016. 17:59; ; Početna / Lifestyle / Zabava / DND Poreč uz roditelje i djecu obilježio Dan igara

Lijepi su šušur izazvala djeca s roditeljima u subotnje sunčano dopodne na Trgu slobode i pod Sjevernom kulom na Peškeri igrajući različite igre.

DND Poreč nastoji svake godine organizirati zajedničke igre za djecu i roditelje u javnom prostoru za Dan igara, kako bismo skrenuli pažnju na važnost igre u odrastanju djece i vrijednost zajedničkog igranja s roditeljima, koliko i s drugom djecom.

Koristimo priliku da u javnom prostoru zaigramo i neke tradicionalne igre, kako bismo ih sačuvali od zaborava u vrijeme kada djeca ugalvnom posežu za tehnološki naprednim igračkama koje nerijetko isključuju suigrače. Zato smo na Trgu slobode igrali stolni nogomet, koji je ponovno ukazao koliko je popularan među djecom, a paralelno se dio djece natjecao u spretnosti vođenja lopte među čunjevima, a potom i u potezanju konopa. Budući da je u publici bilo i mamam s djecom u kolicima, organizirano je i za njih natjecanje kojem su se veselo odazvali – utrka s kolicima poko čunjeva.

DND streličari/streličarke imali su turnir na travnjaku ispod Sjeverne gradske kule, uz zainteresirane promatrače i promatračice, od kojih su se neki kasnije i okušali u gađanju. A na travu su se s kamenog Trga premjestila i djeca koja su prihvatila poziv za igru sa šćinkama i boćanje. Barba Jovica i Luigi pokazali su im kako.

Na kraju su jedini usamljeni ostali Goran i Vesna koji su igrali igru kombiniranja riječi, a majstor se propvukao kroz iglene uši do pobjede.

Zapravo, u subotu su svi bili pobjednici, a krijepili su se keksima i sokovima, jer igra zna iscrpiti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani