Djeca Poreča i Franci Blašković – Šporkulja otvorili 15. eko akciju "Neka moja Istra blista"

20.03.2009. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Djeca Poreča i Franci Blašković – Šporkulja otvorili 15. eko akciju "Neka moja Istra blista"
52PICT7693.jpg

Turistička zajednica Istarske županije u porečkom Gradskom kazalištu 20. ožujka 2009. godine započela je 15. eko akciju "Neka moja Istra blista ", a Tomislav Popović, direktor TZI je djeci Poreča najavio scensko – lutkarsku igru, predstavu " Blista, Istra blista " kao presjek svih dosadašnjih akcija.
Župan Istre , Ivan Jakovčić je anketirao djecu pokazujući na plakatu "pogrešne" objekte, a kada je pokazao i upitao: " Je to kažun " ? – cijela dvorana popunjena do posljednjeg sjedala je odgovorila : " To je kažun " .
Ivan Jakovčić je tada rekao: " Ja osobno ću uskoro početi graditi novi kažun, ali moram napraviti veliki ulaz da moren pasati. Treba čuvati povjesne građevine, treba čuvati Arenu, ali treba čuvati i kažune, sela, ruralnu baštinu. U Istri treba sačuvati sve kažune, zaštititi i obnoviti ih. Hvala svima koji su prije 15 godina inicirali i osmislili ovu akciju: Neka moja Istra blista" .
Na pozornici se tada pojavio Franci Blašković i predstavio se kao eko hulja – šporkulja, te predstavio ovogodišnji song – pjesmu eko akcije posvećenu kažunu koji je bija lumbrija nonu.
U predstavi " Blista, Istra blista "za koju je tekst i muziku napisala Arinka Šegando, a kao mentor uredio i sredio Robert Raponja igraju:
Majkl Mikolić, Petra Blašković , Nenad Pavlović, te Franjo Tončinić. Nakon porečke premijere slijedi poduža turneja po istarskim gradovima i mjestima, već je ugovoreno 20 nastupa, a uspjeh je zagarantiran sudeći po reakciji porečke djece koja su komunicirala sa glumcima, navijala za šporkulju i skupa sa ekipom pjevala songove.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email