NEWS
Ljekarna

2. dan Istarskog sabora kulture – usvojena Strategija kulture Istre

22.03.2009. 00:00; ; Početna / Kultura / 2. dan Istarskog sabora kulture – usvojena Strategija kulture Istre
887PICT7710.jpg

Drugi dan 2. Sabora kulture Istre, 21. ožujka 2009. godine u porečkoj Istarskoj sabornici otpočeo je projekcijom dokumentarnog filma " Sveta Marija na Škrilinah u Bermu", autora Mladena Lučića. U filmu je freske u crkvi Svete Marije na Škrilinah predstavio i ispričao priču o nastanku crkve i fresaka Branko Fučić, glazbu za film je skladao Livio Morosin.
Zatim su kulturni djelatnici Istre poslušali prezentaciju profesora Sanjina Dragojevića sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu: " Okvir kulturnog strateškog plana Grada Pule ". Sanjin Dragojević je rekao da je cilj : " Izgradnja grada Pule u grad kulture , kao dijela gradskog identiteta. Kulturna strategija grada Pule koja se radila za razdoblje od 10 godina ( do 2020. godine ) treba Pulu preobraziti u kulturnu prijestolnicu Istre. Ciljevi bi se ostvarili kroz 6 strategija razvoja i to : 1.) Internacionalizacija ; 2.) Umrežavanje ; 3.) Izvrsnost ; 4. ) Razvoj publike ( širenje tržišta ) ; 5.) Diverzifikacija resursa ( korištenje EU fondova, javno-privatnog partnerstva, sponzorstvo ) ; 6.) Intersektorsko povezivanje.
Za provedbu strategije treba izraditi i sektorske strategije.
Nakon toga sudionici Sabora kulture su razmotrili prijedloge radnih grupa za dopune predložene Strategije kulture Istre i usvojili je aklamacijom. Predsjedavajuća ovim dijelom Sabora Lucija Debeljuh je na kraju rekla: "Doviđenja, vidimo se na 3. Saboru kulture Istre" .

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email