NEWS

Djeca iz Srednje škole Petrinja na odmoru u Hotelu Delfin Plava Laguna

Hotel_Delfin_m
21.09.2021. 08:43; ; Početna / Gospodarstvo / Djeca iz Srednje škole Petrinja na odmoru u Hotelu Delfin Plava Laguna

U sklopu akcije Hrvatske udruge turizma „Tisuću učenika, milijun doživljaja“ Plava Laguna je ugostila djecu iz Srednje škole Petrinja koji su protekla četiri dana uživali u Hotelu Delfin Plava Laguna.

Nakon što je u prosincu prošle godine razorni potres pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, u kojem su stradale i mnoge srednje i osnovne škole, Hrvatska udruga turizma (HUT) je, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade, pokrenula projekt „Tisuću učenika, milijun doživljaja“.

Projekt je omogućio da više od tisuću osnovnoškolaca, srednjoškolaca i njihovih profesora iz 13 škola provedu odmor na jadranskoj obali.

„Ova je akcija dodatna nadogradnja svih dosadašnjih aktivnosti za pomoć stanovnicima s Banije koje je napravila Plava Laguna, koja je već dva dana nakon potresa osigurala i 15 mobilnih kućica za smještaj potresom pogođenih žitelja šireg petrinjskog i glinskog područja te donirala 300.000 kuna fondu za pomoć za obnovu nakon potresa.  Vjerujemo da su ove geste ono što je u našoj moći da napravimo. Nadam se da su se djeca iz Srednje škole Petrinja lijepo proveli u našem hotelu Delfin te da su spremni za novu školsku godinu“, ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

„Iznimno smo zahvalni i sretni što ste omogućili našim učenicima i djelatnicima boravak u Vašem hotelu. Mnogi od njih su ostali bez svojih domova i žive u teškim uvjetima, nisu bili u mogućnosti ići na ljetovanje,a uz sve navedeno su izloženi svakodnevnom stresu. Boravak u Vašem hotelu ostat će im u trajnom sjećanju. Bilo nam je izuzetno lijepo i neizmjerno smo Vam zahvalni na svemu“ dojmovi su učenika, razrednika maturalnih razreda i ravnatelja Srednje škole Petrinja.

Print Friendly, PDF & Email