NEWS

Djeca iz porečkih vrtića ukrasila popularno srce na Peškeri u uskršnje ruho

srce6
31.03.2021. 23:34; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Djeca iz porečkih vrtića ukrasila popularno srce na Peškeri u uskršnje ruho

Popularni photopoint na porečkoj Peškeri – veliko, crveno srce i ograda s natpisom Poreč-Parenzo od danas su u prigodnom uskršnjem ruhu.
Uz lampice, cvijeće, pisanice, te zečiće svih veličina, vizura starogradske jezgre koja se nalazi u pozadini photo-pointa primila je uz uskršnje dekoracije potpuno novi okvir i kao takva poziva sve slučajne i namjerne prolaznike na fotografiranje.
Srce je ukrašeno cvijećem, a oko njega su se smjestili veseli zečevi, rad vrijednih ruku djece i odgajateljica iz dječjeg vrtića Radost II. Polaznici starije grupe sa tetama Svetlanom Žeželj, Jasnom Daris Poropat i mješovite grupe s tetama Katicom Tomaić i Anom Rubil svoj su doprinos dali zečićima izrađenim od drveta – rezultatom njihovih radionica kojima žele djecu potaknuti na korištenje ekoloških materijala.

Prigodno ukrašavanje popularnog porečkog photopointa, srca na Peškeri prvi put je počelo ove godine za Valentinovo, a kako je ova inicijativa jako dobro prihvaćena, nastavlja se i dalje, ovaj put uz pomoć najmlađih, a u izradi su pomogli gradski Upravni odjel za komunalni sustav i poduzeće Usluga.

U godini u kojoj je mnoštvo tradicionalnih sadržaja i okupljanja za Uskrs izostalo, šetnja duž porečke obale na proljetnom suncu i fotografija mogu ove blagdane učiniti posebnim.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email