Valfresco TOP 12

Djeca iz Gunje jučer stigla na ljetovanje u Poreč

djeca-gunja
foto: DND Vinkovci
25.08.2014. 08:47; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Djeca iz Gunje jučer stigla na ljetovanje u Poreč

Ukupno 47 -ero djece iz poplavljenih područja Gunje jučer je stiglo u Poreč i Odgojno-obrazovni i rekreativni centar VIRe u Materadi na petodnevno ljetovanje. Riječ je o djeci u dobi od 5 do 16 godina s odgajatelj ima, okupljenih oko igraonice “Ganja” trenutno smještene u kontejnerskom naselju u Gunji. Inicijativa za ljetovanje djece s poplavljenih područja u Poreču krenula je od Zveze prijateljev mladine iz Maribora čije se odmaralište u kojem borave nalazi u Materadi, te Saveza Društa va Naša djeca Hrvatske koji su prije dvije godine surađivali na projektu “Djeca ne poznaju granice” u okviru IPA prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska, te zahvaljujući uspješnoj suradnji Zveze i Grada Poreča na projektu “Jadranska mladinska regija”.

Djeca su u odmaralište stigla jučer autobusom koji je financirao Grad Poreč, a Hrvatske ceste i Bina Ista omogućile su besplatne cestarine. Dobrodošlicu su im za ručkom poželjeli gradonačelnik Edi Štifanić, dogradonačelnica Nataša Basanić Ćuš, dopredsjednik Gradskog vijeća Mario Ritoša, te voditelj VIRC-a Stanko Slunjski.

Djeca će tijekom boravka sudjelovati u raznim radionicama i igraonicama, dok je im je poklon paket s opremom za plažu omogućila Plava laguna.

V. H. Glas Istre

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Flego S1