NEWS

Dizajn poštanske markice učenice OŠ Poreč Eme Bulić proglašen najljepšim u Hrvatskoj

309238898_532784625516833_6542927791124077747_n
27.09.2022. 22:44; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Dizajn poštanske markice učenice OŠ Poreč Eme Bulić proglašen najljepšim u Hrvatskoj
Dana 23. rujna učenici 7.b razrednoga odjeljenja Osnovne škole Poreč u pratnji razrednice Jelene Uher i učiteljice Marije Cvitković-Nadenić posjetili su glavni grad Republike Hrvatske, Zagreb.
Povod dolaska u Zagreb bila je dodjela priznanja i nagrade učenici Emi Bulić te njenoj mentorici Mariji Cvitković Nadenić, koje su zaslužne za izradu dizajna nove poštanske markice Hrvatske pošte.
 
Hrvatska pošta svake godine raspisuje natječaj na koji se mogu prijaviti učenici osnovnih škola sa svojim maštovitim uradcima. Ove je godine na natječaj pristiglo oko 1000 radova, a učiteljica Cvitković-Nadenić vodila je u osmišljavanju dizajna sve učenike naše škole, od 5. do 8. razreda.
 
Među svim pristiglim radovima upravo rad Eme Bulić odabran je kao onaj koji će odsad putovati svijetom na raznim pismima i pošiljkama. Nova prigodna poštanska marka posvećena je dječjem stvaralaštvu, tema je prijateljstvo, a može ju se kupiti u poštanskim uredima i internetskoj trgovini od 15.rujna 2022. godine. Ponosni smo što je upravo rad naše učenice odabran kao idejno rješenje poštanske markice za 2022. godinu.
 
Dio nagrade učenici bio je i zajednički posjet Zagrebu pri kojem je dobila potporu svih učenika iz razreda i razrednice, a njihovo je prisustvo dodjeli nagrada uveličalo taj trenutak i pojačalo razredno zajedništvo. Ema je pokazala veliku skromnost pri preuzimanju nagrade, a vrijednost njenoga rada dodatno je istaknuta nagradama Hrvatske pošte u vidu prijenosnog računala, printera i plakata s likom njezina rada. Ujedno, svaki je učenik također dobio prigodan poklon Hrvatske pošte – ruksaka s paketom iznenađenja.
 
Izlet u Zagreb dodatno je obogaćen posjetom Tehničkom muzeju i Planetariju, gdje su učenici uz stručno vodstvo dobili nova saznanja iz područja Geografije i Fizike te Tehničke kulture, a zabavni dio uslijedio je nakon ručka, u Muzeju iluzija.
 
Umorni, sretni i prepuni dojmova, u Poreč su se učenici uz pratnju učiteljica vratili u večernjim satima, a vrijednost sudjelovanja u natječajima te isplativost zalaganja i truda ovim su se izletom urezali u njihovome pamćenju.
 
Jelena Uher

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email