NEWS
Max sredina 2 nagradna igra

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić zatražio razrješenje

20.02.2017. 13:34; Učitavanja: 195; Početna / Gospodarstvo / Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić zatražio razrješenje
ratomir-ivičić

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić u ponedjeljak je predao molbu za razrješenje s direktorske pozicije, a natječaj za izbor novog glavnog direktora objavit će se u roku od 30 dana.

Ivičić je dao molbu za svoje razrješenje na osobni zahtjev, uz napomenu da će obavljati poslove koje treba do izbora novog direktora. Turističko vijeće HTZ-a na svojoj sjednici u ponedjeljak to je jednoglasno prihvatilo.

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je da je korektno od Ivičića što ostaje direktorom Glavnog ureda HTZ-a do izbora novoga.

Na funkciju direktora Glavnog ureda HTZ-a Ivičić je izabran nakon dva kruga natječaja u 2014. godini te je na dužnost stupio početkom srpnja te iste godine u vrijeme ministra turizma Darka Lorencina.

Tko će biti novi direktor nije se moglo doznati, o tome se do sada nije izjašnjavao ni aktualni ministar turizma Gari Cappelli, no situacija će vjerovatno biti poznata kroz mjesec-dva kada završi procedura objave natječaja i tim putem izbora kandidata za to mjesto.

Novi direktor ‘upravljat će’ budžetom HTZ koji za ovu godinu iznosi slično kao i lani, 260 milijuna kuna, a veliku ulogu u tome ima i ministar turizma, koji je po funkciji i predsjednik HTZ-a. (Hina)

Print Friendly, PDF & Email