NEWS

Delegacija Grada Poreča položila vijence uoči Dana državnosti

Polaganje Dan državnosti2
29.05.2023. 12:09; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Delegacija Grada Poreča položila vijence uoči Dana državnosti

Uoči obilježavanja Dana državnosti, delegacija Grada Poreča-Parenzo, predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom položila je vijenac, zapalila svijeće te održala minutu šutnje kod Centralnog križa na Gradskom groblju Poreč u spomen na one koji su položili živote za slobodnu Hrvatsku.

– Na ovaj način izražavamo posebnu zahvalnost svima onima koji su za našu zemlju položili svoje živote, kao i onima koji su se borili za život u slobodi, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Molitvu za sve branitelje predvodio je župni upravitelj Mladen Pranjić, a obilježavanju Dana državnosti pridružili su se predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata i Udruge antifašističkih boraca Poreč.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email