valfresco

Debakl projekta na koji su se prijavili brojni istarski gradovi

WiFi4EU-1
15.06.2018. 09:30; Učitavanja: 306; Početna / Politika / Debakl projekta na koji su se prijavili brojni istarski gradovi

Veliki i marketinški izvrsno odrađen program Europske komisije WiFi4EU, kojim se u dvije godine planira podijeliti 120 milijuna eura za uvođenje besplatnog interneta u gradovima i općinama Europske unije, i službeno je doživio svoj debakl. Nakon što je naime, 15. svibnja, pod navalom preko 18,5 tisuća europskih gradova i općina, koji su se požurili prijaviti za vaučere od po 15.000 eura, pao kompletan sustav, dan prije isteka poziva, umjesto objave rezultata stiže objava da je poziv – poništen, piše portal Gradonačelnik.

čitav projekt pao je zbog očito problematičnog kriterija dodjele vaučera, odnosno principu ‘najbržeg prsta’ (first-come, first-served), zbog kojega se dogodilo da su se svi, preko 18,5 tisuća gradova i općina, požurili prijaviti za vaučere odmah u 13 sati 15. svibnja, što sustav, kao što smo i očekivali – nije izdržao. Koliko se točno gradova i općina uspjelo u tih nekoliko sekundi prijaviti ne zna se, no nama se na FB ‘prijavilo’ preko 40 gradova i općina koji su uspjeli ‘kliknuti’ i dobili potvrdu o uspješnoj prijavi. Od Bjelovara, Pule, Kastva, Buzeta, Supetra, Umaga, Cresa, Ploča, Labina, Virovitice, Malog Lošinja, do niza općina… javlja Gradonačelnik.

istarski.hr

Print Friendly, PDF & Email