Dani nordijskog hodanja – u Kostreni od 20. ožujka :)

fb_dani_nordijskog_hodanja
16.03.2022. 09:05; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Dani nordijskog hodanja – u Kostreni od 20. ožujka :)

Kostrena će od 20. ožujka do 22. svibnja 2022. biti domaćin zanimljive manifestacije pod nazivom “Dani nordijskog hodanja”, a tijekom tog perioda nedjelje u Kostreni bit će u znaku nordijskog hodanja i pješačenja uz stručni nadzor licenciranih voditelja.

Prvo druženje zakazano je već za ovu nedjelju 20. ožujka u Žurkovu s početkom u 10 sati kada će se pokraj Jedriličarskog kluba Galeb održati pravi festival rekreacije i sporta. Posjetitelji će tako moći sudjelovati u programu Korakom do zdravlja – nordijskom hodanju i pješačenju obalnim putom od Žurkova do lučice Stara voda i natrag, u dužini od 6 km i trajanju od oko 2 sata. KŠR Gorovo pripremio je i program Roditelji i djeca u pokretu kako bi na uključivanje u aktivnost potaknuo što više obitelji s djecom. Za prvih 50 sudionika programa organizatori su osigurali štapove za hodanje.   

            Posjetitelji koji neće u hodačke i pješačke pohode moći će uživati u ponudi zanimljivih sadržaja, od Sportsko – rekreativne zone za djecu u kojoj će KŠR Gorovo ponuditi različite igre za djecu kao što su bacanje kolutova, sportski poligon, hokej i mini golf pa do poligona za streličarstvo na kojem će SK Ajkule iz Rijeke prezentirati ovaj sport i  rekreativnog jahanja za koje kotizacija iznosi 20 kuna dok su svi ostali programi besplatni. Za glazbenu podlogu i dobru atmosferu pobrinut će se DJ Vedran. 

Manifestaciju zajednički organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Klub športske rekreacije Gorovo te Nordic walking team-a iz Opatije u partnerstvu sa Savezom sportske rekreacije “Sport za sve“ PGŽ, Hrvatskim savezom nordijskog hodanja i Hrvatskim olimpijskim odborom. 

Za sve programe prijave se primaju neposredno prije početka aktivnosti. Informacije o programima mogu se dobiti u Klubu športske rekreacije Gorovo na 091/420 0650 te [email protected] kao i u TZO Kostrena na 051/289 207 i [email protected].

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email