NEWS

„Dani mladog ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker nadmašili su sva očekivanja

2022-04-04_23h54_00
05.04.2022. 11:00; ; Početna / Gospodarstvo / „Dani mladog ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker nadmašili su sva očekivanja

piše: Andrea Pančur
Restoran Spinnaker prvi je fine dining restoran u povijesti porečke gastronomije i istaknuta gastronomska destinacija u kojoj rade i djeluju višestruko nagrađivani chefovi te sommelieri. Ljubitelji izvrsne gastronomije te profinjenog, autentičnog ambijenta vjerno se vraćaju u ovaj znameniti restoran u Valamar Riviera Hotelu na porečkoj starogradskoj rivi. Restoran Spinnaker ovih je dana ponovno dokazao zašto zaslužuje biti na listi najboljih restorana Lijepe Naše, organiziravši „Dane mladog ulja i šparoga“ i svojim gostima pruživši najbolje od obje namirnice!

Restoran Spinnaker neprikosnovena je gastronomska oaza

Prekrasan Poreč, koji važi za jedno od najljepših turističkih odredišta Lijepe Naše, zaslužio je da srce njegove starogradske rive krasi restoran poput Spinnakera. Restoran Spinnaker ima sve – fantastičnu lokaciju, sjajna jela, vinsku kartu koja ostavlja bez daha, besprijekornu uslugu!

Restoran Spinnaker

U toj porečkoj gastronomskoj oazi radi i djeluje chef Goran Hrastovčak, koji je učeći od chefova svjetskog glasa i nositelja Michelinovih zvjezdica izvrsnosti, uspješno promijenio format i ušao u sferu fine dininga te Istri i Poreču uvelike obogatio gastronomsku scenu. U restoranu Spinnaker svako jelo pravo je malo kulinarsko čudo. Koristeći autohtone, domaće namirnice, njihovim neočekivanim, iznenađujućim spajanjem i uz pomoć, do tančina uvježbanih, tehnika kuhanja nastaju jela restorana Spinnaker. Ta jela osmišljena su za prave gastroavanturiste. Baš ista takva jela, od početka do kraja prožeta fantastičnim okusima, aromama i mirisima, bila su i ona poslužena na „Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker.

Restoran Spinnaker

 „Dani mladog ulja i šparoga“ obogaćen je besprijekornim jelovnikom

Jelovnik za „Dane mladog ulja i šparoga“ budio je znatiželju i razgaljivao nepce gostiju. Za početak svim gostima je poslan fini pozdrav iz kuhinje, poslužen u malim crnim posudicama na heljdi i ječmu. Predjelo je činio izvrsni amuse bouche. Za glavno jelo okupljeni su uživali u terini od kunića, foie grasa, armagnac, čičoka, šparoga, zatim prepeličjih jaja, hrena, larda, lješnjaka, tartara od šparoga i paške janjetine, paškog sira, kelja, crumblea od šparoga, te crne slavonske svinje, celera, mladog luka, brusnica, jabuka, Moussa od šparoga. Točka na i besprijekornom, preciznom jelovniku bio je desert od šumskih jagoda, mente, kumkvata.

„Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker

Čitavo iskustvo bilo je prožeto iznimnim istarskim ekstra djevičanskim maslinovim uljima različitih sorti i kupaža. Tako su u restoranu Spinnaker svoja maslinova ulja predstavili OPG Chiavalon, obitelj Galić i Anton Stojnić. Dodajmo još kako je vinski servis te večeri u restoranu Spinnaker bio sjajan:  pjenušac Misal Prestige, Sauvignon Blanc 2019 iz Bordeauxa, Grimalda bijela od Matoševića, Ottocento od Claija, Chianti Classico Gran Selezione 2017, Kozlović Muškat Momjanski.

„Danima mladoga ulja i šparoga“ u restoranu Spinnaker

Nakon svega viđenog i kušanog u restoranu Spinnaker te večeri možemo samo zavidjeti Poreču što ima jedan takav gastronomski biser i nadati se da će nas put što češće navoditi ondje kako bismo mogli guštati u toj porečkog gastro oazi!

Pratite Andreine priče na Instagramu: andrea_pancur

Pratite na Instagramu: restaurant_spinnaker

Print Friendly, PDF & Email