NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Dan otvorenih vrata seoskih domaćinstava

22.11.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Dan otvorenih vrata seoskih domaćinstava

U idiličnom ambijentu obiteljskog hotela San Rocco u Brtonigli nastalog pomnom restauracijom drevnog obiteljskog imanja, susreli su se vlasnici razlicitih tipova domacinstava koja su vec postala sastavni dio turisticke ponude Istre, predstavnici njemackog touroperatora ID Riva Tours iz Muenchena, direktori Turistickih zajednica Brtonigle, Pazina i Istarske zupanije, a u radu Okruglog stola sudjelovao i pomocnik ministra u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, gosp. Robert Baćac.

Istovremeno, u 10 sati, svoja je vrata otvorilo 25 ruralnih domaćinstava ciji su vlasnici zajedno sa strucnjacima za pojedine segmente bili na raspolaganju za pruzanje potrebnih informacija svim posjetiteljima koji se namjeravaju baviti agroturizmom i ruralnim turizmom.

Po lijepom je vremenu jucer do 17 sati ova domacinstva posjetilo ukupno 4 tisuce ljudi. Najveci broj posjetitelja zabiljezile su ruralne obiteljske kuce, u prosjeku po 300 posjetitelja, dok je na agroturistickim domacinstvima broj bio znatno manji, u prosjeku 80, sto je u svakom slucaju iznimno velika brojka jer zbog ogranicenosti, ovi kapaciteti nisu bili u mogucnosti primiti sve zainteresirane za kusanje istarskih specijaliteta. Od domacina doznajemo i da su gosti iskazali velik interes za ogled istarskih rukotvorina – narodne nosnje i uporabne keramike.

Osnovnu ideju »Dana otvorenih vrata« o kvalitetnoj edukaciji nastavit cemo tijekom iduce godine odrzavanjem strucnih predavanja te podrzavati daljnju razmjenu iskustava sto je ujedno i jedan od zakljucaka jucerasnjeg Okruglog stola cije izvjesce dostavljamo u privitku.

Ponosni smo na cinjenicu sto su mnoga domacinstva koja su postala ogledni primjer uredjenja i opremanja, a od kojih su neka bila ukljucena i u ovogodisnji, cetvrti »Dan otvorenih vrata u seoskim domacinstvima«, crpili ideje i saznanja upravo na prethodno organiziranim »Danima«, a ovom se prigodom jos jednom, kao organizatori ove edukativne akcije, posebno zahvaljujemo nasim domacinima na vremenu i trudu kojeg su nam nesebicno poklonili

O okruglom stolu pročitajte iz priloga

-TZI –

Print Friendly, PDF & Email