NEWS
VALFRESCO S-170422

Dalibor Šuran: “Da u Poreču gostuju Rolling Stonesi, ne bi izazvali ovakvo zanimanje, Šajete su dignule grad na noge!”

03.06.2021. 18:40; ; Početna / Sport i rekreacija / Dalibor Šuran: “Da u Poreču gostuju Rolling Stonesi, ne bi izazvali ovakvo zanimanje, Šajete su dignule grad na noge!”
Suran-druga-liga

Ligaško natjecanje, primjerice ovo u Trećoj HNL Zapad, traje 26 kola. Svejedno, najčešće, a vidimo to i u ostalim ligama, sve se svodi na 90 minuta. Posljednjih ili pretposljednjih, ali one najvažnije odluke padaju u smiraju prvenstva, piše Elvis Uravić za Istrasport.eu.

Jadran i Crikvenica ove subote igraju veliki derbi koji će odlučiti kome će od ta dva kluba pripasti titula prvaka lige. Podsjetimo, nakon 13 jesenskih kola Kirci su imali prednost od sedam bodova, sa svojih 35 su Grobničanima i Porečanima bježali dovoljno da im situacija bude komotna.

Klubovi koji ove subote igraju na Velom Joži samo su jednom poraženi na proljeće, najmanje u cijeloj ligi, ali je porečki Jadran skupio čak četiri boda više pa susret na svom terenu dočekuju kao momčad kojoj pobjeda, bilo kakva, garantira titulu jer je prvi susret u Crikvenici završen 1:1.

„Sjećam se svake utakmice, pa i pogotovo te u Crikvenici. Nismo baš dobro ušli u utakmicu, sami sebi smo ‘zakuhali’ dvije situacije gdje su oni pogodili dvije grede, a nakon 20. minute smo zagospodarili terenom, igrali dobro, stvarali šanse te poveli nakon lijepe akcije Lepinjice. Imali i još dvije-tri sjajne šanse, pogodili grede, ali smo pred kraj primili naivni gol. Mišljenja sam i da Tomić nije tu utakmicu dobio crveni karton, možda bi i dobili“, rekao je na početku porečki miljenik i trener Dalibor Šuran.

Kadar mu je daleko od kompletnog, Ilić i Mofardin ne igraju već neko vrijeme kako treba zbog ozljeda, Ivetić ima tri žuta kartona, a Lepinjica je ozlijeđen već duži period.

„Crikvenica je stalno prva i naša najveća želja je bila da posljednje kolo u Poreču igramo utakmicu za prvaka. Ta nam se želja obistinila i čestitao bih mojim dečkima, kapa do poda, svaku smo utakmicu morali ići na pobjedu, kako nam ne bi odmakli i drago mi je da su pokazali karakter, i rekao bih, muda. Smanjili smo prednost koju su imali, ali treba priznati da smo imali i sreće u nekim utakmicama, zabili u posljednjim minutama, a s druge strane, Crikvenica je primila dvaput gol u smiraju. No, uz kvalitetu igrača, nagradila je lopta moje dečke zbog pristupa i ponašanja. Koristim i priliku naglasiti kako se ne smije zaboraviti ono što je radio kolega Nehajev Svast jer sam mišljenja da su pod njim igrali jako dobar i učinkovit nogomet, ne umanjujući rad kasnijih trenera Crikvenice.“

Poreč „gori“ pred utakmicu sezone: „Garantiram da u povijesti grada nije bilo ovakve euforije kakva vlada posljednjih sedam dana. Da Rolling Stonesi gostuju u Poreču, ne bi izazvali takvo zanimanje. Istaknuo bih tu naše Šajete koji se već sedam dana pripremaju, digli su cijeli grad na noge i jako mi je drago radi njih. Za kraj, bez obzira na ishod, za mene su moji dečki pobjednici, bili su sjajni cijelu sezonu i nadam se da će imati razloga za slavlje nakon utakmice.“

Očekivano, povjerenik za suđenje Šime Vukić za ovaj je susret delegirao najbolje raspoloživo rješenje – Kanfanarca Marina Vidulina kojem pomažu Riječani Robi Kezele, također prvoligaški sudački kadar te talentirani Luka Pajić. Četvrti sudac je Antonio Melnjak, također iz Rijeke, a delegatkinja je Lara Bulić iz Svete Katarine.

Print Friendly, PDF & Email