NEWS

Cvjetnica i Veliki tjedan u našim katedralama

masl
23.03.2024. 09:43; ; Početna / Obavijesti / Cvjetnica i Veliki tjedan u našim katedralama

Cvjetnica, 24. 3.

POREČ: Na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, 24. 3., porečki i pulski biskup ordinarij, mons. Ivan Štironja, predvodit će misno slavlje u porečkoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misi će prethoditi blagoslov maslinovih grančica te procesija Dekumanovom ulicom, glavnom ulicom porečke starogradske jezgre. Početak je u 10.30 ispred crkve Gospe od Anđela,  na središnjem porečkom gradskom trgu, Trgu slobode.

PULA: Porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan će obrede Nedjelje Muke Gospodnje, na Cvjetnicu, 24. 3., predvoditi u Puli. Početak je u 10 sati na središnjem gradskom trgu Forumu blagoslovom maslinovih grančica. Uslijedit će procesija Kandlerovom ulicom, te svečano misno slavlje u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije.

 

Četvrtak, 28. 3. – VELIKI ČETVRTAK  

POREČ: Misu posvete ulja na Veliki četvrtak biskup Štironja će predvoditi u porečkoj bazilici s početkom u 10 sati.
Istoga dana Misu Večere Gospodnje naš će ordinarij Štironja predvoditi također u porečkoj bazilici s početkom u 18 sati.

PULA: U pulskoj katedrali Misu Večere Gospodnje i obred pranja nogu, s početkom u 18 sati, predvodit će katedralni župnik vlč. Rikard Lekaj. 

 

Petak, 29. 3. – VELIKI PETAK

POREČ: Obrede Velikog petka u porečkoj katedrali, s početkom u 18 sati predvodit će katedralni župnik vlč. Mladen Pranjić.

PULA: Obrede Velikog petka u pulskoj katedrali s početkom u 18 sati predvodit će porečki i pulski ordinarij mons. Ivan Štironja.

 

Subota, 30. 3.  –   VELIKA SUBOTA

POREČ: Vazmeno bdjenje, s početkom u 21 sati, porečki i pulski biskup ordinarij mons. Ivan Štironja predvodit će u porečkoj katedrali.

PULA: Vazmeno bdjenje u pulskoj katedrali, s početkom u 21 sat, predvodit će katedralni župnik vlč. Rikard Lekaj.

 

Nedjelja Uskrsnuća Gospodinovog

Misa svetkovine Uskrsa u porečkoj katedrali
Na svetkovinu Uskrsa svečano misno slavlje u 11 sati, porečki i pulski biskup ordinarij mons. Ivan Štironja predvodit će u porečkoj katedrali.

Mons. Milovan na Uskrs u Puli
Misu svetkovine Uskrsa u pulskoj katedrali i ove će godine tradicionalno predvoditi mons. Ivan Milovan, biskup u miru. Misa započinje u 10.30 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email