Crveni križ Poreč i njegovi volonteri dali veliki doprinos u borbi protiv epidemije koronavirusa

1 (118)
08.05.2020. 12:16; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Crveni križ Poreč i njegovi volonteri dali veliki doprinos u borbi protiv epidemije koronavirusa

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa, a tim danom u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa. Iako ove godine nema tradicionalnih programa obilježavanja, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na ovaj važan datum ipak želi izraziti duboku zahvalnost Gradskom društvu Crvenoga križa Poreč i svim volonterima koji već više od dva mjeseca neumorno pružaju podršku svim ljudima u potrebi.

Djelatnici i volonteri Crvenoga križa već više od dva mjeseca redovito obilaze stare i nemoćne, osobe u samoizolaciji koje nemaju nikoga drugoga da im pomogne, oboljele od COVID-a 19 te socijalno ugrožene građane. Za te ljude nabavljaju namirnice, dostavljaju im lijekove, a socijalno ugroženima i bolesnima dijele i kutije s osnovnim životnim potrepštinama.

Gradsko društvo Crvenoga križa Poreč u proteklom je razdoblju okupilo 57 volontera koji su poklonili 901 volonterski sat. Dostavljeno je hrane i lijekova za 485 korisnika, podijeljeno 3.576,14 kg hrane i higijenskih potrepština, provedeno 16 aktivnosti odjela za dekontaminacije, a zaprimljeno je i 10 donacija s više od 1.200 kg hrane. Obavljeno je 425 savjetodavnih te jo 38 poziva psihosocijalne pomoći. U ovim specifičnim uvjetima uspješno su provedene i dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na kojima je prikupljeno čak 195 doza krvi.

– Zahvaljujući radu i angažmanu Crvenoga križa, volontera i donatora, Poreč se dokazao kao primjer u solidarnosti i humanosti. Ponosan san da živimo u gradu koji okuplja toliko ljudi dobre volje, spremnih pomoći kada je najpotrebnije. Zato vam od srca hvala, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email