NEWS
Pentola Porec S2 102020

Članovi porečkog Running Foxa pokorili Pula Marathon

20200919_192657
20.09.2020. 20:11; Učitavanja: 638; Početna / Slider / Članovi porečkog Running Foxa pokorili Pula Marathon

Sinoć se u Puli održao sportski događaj pod nazivom 2. Pula Marathon koji je okupio 600-tinjak trkača.

Iako sadržan u nazivu, maraton se ove godine nije održao, ali su sudionici mogli birati preostale tri dužine, 5 km, 10 km i 21 km – polumaraton. Utrka je organizirana u skladu s trenutnom situacijom, pazilo se na razmak među trkačima, kao i obvezno nošenje maski na startu. Trčalo se gradskim ulicama uz zvukove glazbe i vizualne efekte, a cilj svih utrka bio je u Pulskoj Areni.

Porečki sportsko rekreacijski klub Running Fox nastupio je sa 19 članova, od kojih su mnogi ostvarili osobne rekorde na utrkama različitih dužina.

Dvojicu među njima treba svakako istaknuti jer su svojim briljantnim nastupima bili glavni akteri cijelog događaja.
Ivan Diklić pobijedio je na utrci polumaratona (21km) s vremenom 1:17:42, a Matija Lisec bio je najbolji na utrci od 10 km, poznatoj i kao Pulska X-ica, istrčavši ju za 35 minuta i 8 sekundi.

Pobjednicima su uručene medalje i prigodni pokloni na proglašenju koje je uslijedilo nakon svih utrka. Pula Marathon jedan je od važnijih sportskih događaja Istre i dva pobjednika iz SRK Running Fox-a predstavljaju Poreč i Kaštelir na najljepši mogući način. Osim njih zapažen rezultat ostvarila je i Daria Škrinjar sa 6. mjestom u konkurenciji žena na 10 km.

Klub trenutno broji 40-ak odraslih članova i 40-ak djece, a sjajni rezultati svih članova kluba pokazuju da se kvalitetno radi.

Svi rezultati mogu se pogledati na linku: https://www.utrka.com/utrke/xica/2020/rezultati/

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email