NEWS
Best of Poreč

Ciklus radionica u srednjim školama na temu prevencije trgovanja ljudima

IMG_2857
05.10.2021. 12:40; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Ciklus radionica u srednjim školama na temu prevencije trgovanja ljudima

Mladi naraštaji u mjesecu listopadu prisustvuju predavanjima na temu Prevencije trgovanja ljudima i to u srednjim školama, od strane Crvenog križa i MUP-a.

Cilj predavanja je informirati učenike s problematikom trgovanja ljudima i upoznati ih s mjerama koje mogu poduzeti kako bi se zaštitili, osobito iz razloga što krajem školske godine odlaze na maturalni izlet, kreću sa zaposlenjem te upisuju fakultete i sele se u veće gradove.

Trgovanje ljudima globalni je problem i jedan od najbrže rastućih i najunosnijih oblika organiziranog kriminala te predstavlja i jedan od najtežih primjera kršenja ljudskih prava kao što su: pravo na slobodu kretanja, slobodu i dostojanstvo pojedinaca, život, rad i obrazovanje, odlučivanje i zdravlje. Gotovo svaka zemlja na svijetu, siromašna ili bogata, zahvaćena je ovim problemom, bilo kao zemlja podrijetla, tranzita ili odredišta žrtava trgovanja ljudima.

Svake godine tisuće muškaraca, žena i djece žrtve su različitih oblika zlostavljanja i iskorištavanja. Razlozi trgovanja ljudima su: prisilni rad, prosjačenje, lažna usvajanja, lažni i prisilni brak, pornografija, prisilna prostitucija, seksualni turizam i zabava te trgovina ljudskim organima.

 

Crveni Križ Poreč

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani