NEWS

Carinski gat nakon 30ak godina ponovno otvoren za javnost uz feštu i marendu za sve

CARINSKI GAT I GRAD 1.1.2023-35
01.01.2023. 20:37; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Carinski gat nakon 30ak godina ponovno otvoren za javnost uz feštu i marendu za sve

Nakon velikog dočeka u Poreču, novogodišnje jutro u Poreču prošlo je ponovno u slavljeničkom tonu, ali ovoga puta na Carinskom gatu koji je ulaskom u Schengensku zonu, nakon niza godina, danas proslavom otvoren za javnost.

Na gatu koji zauzima središnju poziciju na gradskoj rivi okupilo se na stotine Porečana i gostiju, koji su uz dobru kapljicu, pljukance sa šugom od sipa i živom muzikom kroz druženje i ples dočekali ovu povijesnu odluku. Proslavu su zajednički organizirali Turistička zajednica Grada Poreča, Lučka uprava Poreč i Grad Poreč-Parenzo.

Na ovaj simboličan način, Poreč kao jedna od top hrvatskih turističkih destinacija, obilježio je ulazak u europsku zonu bez granica. Nakon što je dugo godina bio pomorski granični prijelaz, vjerujem da će ovaj gat odmah postati jedno od omiljenih mjesta za druženja i šetnje., rekao je gradonačelnik Loris Peršurić. Ulazak u Schengen će se sigurno pozitivno odraziti i na turističke dolaske jer će gužve na graničnim prijelazima biti značajno manje, što za Poreč i Istru, gdje većina gostiju dolazi automobilom, predstavlja značajan iskorak.

Nova godina privukla je i brojne goste u Poreč – radilo je desetak hotela, s nešto manje od 5000 gostiju, pa je tako, osim na Carinskom gatu, dobra atmosfera vladala u cijelom gradu. U lokalima tražilo mjesto više kako bi se upile novogodišnje zrake sunca, koje su se nakon nekoliko dana napokon probile kroz oblake. Novogodišnji vikend u Poreču završava tradicionalnom reprizom dočeka na Trgu Matije Gupca s Night Expressom, dok klizalište ostaje otvoreno do 8. siječnja.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email