NEWS

Buduće zvijezde tenisa ponovno u Vrsaru: Perin memorijal 2024. ITF 18 od 9. do 17. ožujka

2024-03-11_10h31_41
11.03.2024. 10:33; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Buduće zvijezde tenisa ponovno u Vrsaru: Perin memorijal 2024. ITF 18 od 9. do 17. ožujka

U netom renoviranom teniskom centru Petalon u Vrsaru, natjecateljski duh živi punim plućima kroz Perin memorijal. Uz podršku Teniskog kluba Galeb, hotelijerske kompanije Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar, ovaj međunarodni teniski turnir već godinama privlači najtalentiranije mlade tenisače i tenisačice do 18 godina, koji se natječu u juniorskoj kategoriji prve razine Međunarodne teniske federacije (ITF) i stječu bodove za ITF World Tennis Tour Junior Rankings. Od 9. do 17. ožujka, Vrsar će biti domaćin više od 200 mladih natjecatelja iz preko 20 zemalja, pružajući im najbolje uvjete za natjecanje, treniranje, kvalitetan smještaj sa sportskom prehranom i, naravno, odmor.

Impresivni juniorski teniski turnir Perin memorijal jedan je od samo petnaest takvih turnira u svijetu, a istovremeno je i najveći teniski događaj u Hrvatskoj. Ovaj turnir pruža priliku svim ljubiteljima tenisa da dožive buduće zvijezde ovog sporta u akciji. S obzirom na bogatu povijest i tradiciju, Perin memorijal je iznjedrio mnoge uspješne tenisače i tenisačice. Ovaj ITF 18 turnir je zadnja stepenica prije njihova ulaska u profesionalni tenis i zato je konkurencija velika, a teniski mečevi na itekako visokoj razini.

Prošle godine, pojedinačni pobjednici turnira bili su Oliver Ojakaar iz Estonije i Teodora Kostović iz Srbije, dok su u konkurenciji parova slavili Joel Schwaerzler iz Austrije i Denis Petek iz Češke, te Emma Ottavia Ghirardato i Vittoria Paganetti iz Italije. Svi sudionici, zajedno s trenerima, borave u Vrsaru u smještaju prilagođenom njihovim sportskim potrebama, a u slobodno vrijeme imaju priliku istražiti turističku ponudu i mnogobrojne atrakcije destinacije Vrsar, koje uključuju prekrasne plaže i krajolik, biciklističke i trekking staze, te te bogatu ponudu aktivnog odmora u Istri.

Poput dobro poznatog turnira Memorijal Slavoj Greblo TE 12, mečevi se odigravaju na terenima Teniskog centra Petalon u Vrsaru, na kojima su svoje karijere gradila neka od najpoznatijih imena teniskog svijeta poput Marina Čilića, Ivana Ljubičića, Ive Karlovića i Gorana Ivaniševića. Ovaj centar privlači mnogobrojne inozemne profesionalne i rekreativne tenisače iz cijelog svijeta koji sudjeluju u organiziranim školama tenisa i teniskim kampovima, birajući Vrsar kao atraktivno odredište s idealnim uvjetima za aktivan odmor tijekom cijele godine.

S obzirom na brojne teniske terene, uređene jogging staze, biciklističke rute i igrališta za različite sportove, te odlične klimatske uvjete, ponuda sportskog i rekreacijskog turizma Vrsara i Istre proširuje se i u periodima pred i posezone mjeseci, dok natjecateljski duh doprinosi stvaranju i organizaciji novih sportskih događanja. Zato ne propustite 39. izdanje ovog vrhunskog teniskog spektakla jer nas sve očekuju uzbudljivi i kvalitetni teniski mečevi.

 

Print Friendly, PDF & Email