NEWS

Bruno Šimleša, Oleg Mandić i Kate Bošković gostuju u petak u Poreču!

305481513_1772241269789162_7502736122461504626_n
20.04.2023. 22:22; ; Početna / Kultura / Bruno Šimleša, Oleg Mandić i Kate Bošković gostuju u petak u Poreču!

U petak, 21. travnja, treći dan porečke BOOKtige, započinje slatkim događanjem. Prva gošća je Kate Bošković, pokretačica i urednica portala Slatkopedija, autorica slikovnice „Kad nestanu slastičari…“. Na druženju i na slatkom zadatku autorici će se pridružiti učenici i učenice Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića, budući slastičari, koje će nam zasladiti knjižno jutro na BOOKtižinu. Ovo je mali doprinos promociji slastičarske struke, jer kad bi slastičari nestali, ubrzo bismo uvidjeli koliko je svijet bez njih gorak. Nije li sve to dovoljno dobar razlog da nam se i vi pridružite? Slatki zadatak započinje u 10 sati.

Dokumentarni film „Dječak iz Auschwitza“ priča je o Olegu Mandiću, koji je s 11 godina s mamom i bakom završio u logoru. Pet mjeseci proveo je na odjelu zloglasnog Mengelea, dočekao oslobođenje logora i kao posljednji logoraš zajedno sa svojom obitelji izašao na slobodu. „Na istoj strani(ci)“ s posljednjim dječakom iz Auschwitza“ družit će se porečki srednjoškolci iz SŠ Mate Balote te učenici TUŠ Antona Štifanića Poreč, na tribini koja će se održati u petak, 21. travnja u 12 sati u matičnom odjelu porečke knjižnice, kada će imati priliku, nakon predstavljanja dokumentarnog filma, postaviti pitanja čovjeku koji je život posvetio svjedočenju o holokaustu, kao najvećem zlu koje je čovječanstvo upoznalo.

Bruno Šimleša poznati sociolog, predavač i najtiražniji hrvatski autor knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, na ovogodišnjoj će BOOKtigi sa svojom publikom proslaviti 21 godinu karijere. Novo druženje na porečkom Festivalu pročitanih knjiga donosi brojna pitanja i Šimlešine odgovore na njih. Bez rukavica. O svih deset njegovih knjiga. O stresu, emocijama, kompromisima, o ljubavi, prehrani i tjelovježbi i još mnogočemu. Druženje će se održati u petak, 21. travnja 2023. godine u 17 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

U petak je večernje događanje rezervirano za predstavljanje knjige Olega Mandića „Život obilježen Auscwitzom“, koju je priredio Neven Šantić. Ovaj vitalni 90-godišnjak fascinantne životne priče i optimizma, neumorno prenosi svoje iskustvo preživljavanja. Oleg Mandić, jedan od rijetkih živih svjedoka užasa Holokausta, ne donosi samo priču o strahotama jednoga vremena, već i  ispovijed o sretnom životu ispunjenom ljubavlju i podrškom obitelji, ali i stalnoj opomeni da se ovakvo zlo uvijek i lako može vratiti. O knjizi će govoriti Oleg Mandić i Neven Šantić. Predstavljanje knjige započinje u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč.

 

Gradska knjižnica Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email