NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

BOGAT PROGRAM DANA OSLOBOĐENJA POREČA

26.04.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / BOGAT PROGRAM DANA OSLOBOĐENJA POREČA
65grad_porec-relly.gif

POREČ – Proslava Dana oslobođenja grada, 30. travnja, počinje sutra u 20 sati, kad će u Gradskoj knjižnici biti predstavljena turistička monografija Poreča, a u petak će u 10 sati u Radmanima biti položen vijenac na spomen-obilježje partizanki Ani Guštin.

 Petak je u znaku dvaju gradova prijatelja – Koprivnice i Zaboka. Porečko i koprivničko poglavarstvo u petak će u Istarskoj sabornici održati zajedničku sjednicu i predstaviti planirane programe, a potom će od 13 sati na rivi TZ Koprivnice predstaviti svoju turističku ponudu. Na istom mjestu će u 15 sati nastupiti mažoretkinje i limena glazba, glazbeni sastav Flip i plesni sastav Jump, a u 17 sati zakazan je na rivi »streetball tournament« srednjoškolaca. Navečer će u dvorani Osnovne glazbene škole »Slavko Zlatić« biti koncert učitelja, a u 20 sati u Istarskoj sabornici počinje večer pjevačkih zborova – porečkog »Joakim Rakovac« i zabočkog »K. Š. Gjalski«.

U subotu u 10 sati nastupaju najprije najmlađi Porečani iz lokalnih vrtića u cvjetnom korzu, a u 13 sati će u SRC-u Veli Jože biti otvorena Vinistra – međunarodna izložba vina i vinarske opreme. U 20 sati u Istarskoj sabornici počinje koncert »Ponovno zajedno«, koji će okupiti nekadašnje učenike porečke Osnovne glazbene škole.

U nedjelju u 10 sati bit će na Trgu slobode otkrivena skulptura, pola sata kasnije s Peškere starta međunarodna MTB utrka »Istra terra magica bike«, a s istog mjesta desetak minuta kasnije i rekreativna biciklijada »Biciklom kroz Poreštinu«. Na Trgu slobode za 11 sati zakazan je start ulične utrke koju organizira Atletski klub »Maximvs«, a u 11.15 na Narodnom trgu bit će položeni vijenci na spomenik borcima palim u NOB-u. Pola sata kasnije u Istarskoj sabornici bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Od 15 do 17 sati na rivi će nastupati Porečki delfini.

Print Friendly, PDF & Email