NEWS

Boćari Istre Poreč nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale europskog Kupa prvaka

BK-Istra-Porec
09.06.2024. 19:04; ; Početna / Sport i rekreacija / Boćari Istre Poreč nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale europskog Kupa prvaka

piše: Elvis Uravić, istrasport.eu
Nakon dva odigrana susreta osmine finala s Novim Beogradom boćari Istre Poreč nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale europskog Kupa prvaka.

Kao i prošle godine kada su u četvrtfinalu ispali od crnogorskog Mainia iz Budve za Porečane je i ovoga puta kobna bila dodatna igra, takozvani boćarski penali u kojima ponovno nisu uspjeli slaviti premda su ih igrali u svojoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože.

Naime, Beograđani su u prvom ogledu osmine kao domaćini slavili pobjedu 14:4, a porečki boćari su im uzvratili u drugom susretu trijumfom 20:6, dobivši u tom dvoboju sve igre izuzev tri brzinske.

No, kako se u KEP-u poen razlika iz dva dvoboja ne uzima kao kriterij za plasman u daljnju fazu natjecanja putnik u četvrtfinale odlučen je kroz dodatnu igru u kojoj su gosti iz Srbije bili uspješniji.

Za domaćine je naime samo Križmanić uspio bližati boću u krug, a Jermaniš je pogodio balina, dok Lukšić i Načinović nisu uspjeli bližati u krug, a Tonejc je bio neprecizan u gađanju balina. S druge strane sva tri beogradska bližača bila su uspješna, a njima se pridružio Milaković s pogotkom balina i Novi Beograd je slavio.

Rezultati osmine finala KEP-a:

Istra Poreč (Hrvatska) – Novi Beograd (Srbija) 20:6 – 2:4 (4:14)

La Perosina (Italija) – Cervin (Švicarska) 14:0 (16:2)

Ilirska Bistrica (Slovenija) – Meljine, Herceg Novi (Crna Gora) 16:10 (14:4)

* U zagradama su rezultati prvih susreta osmine finala.

Balaruc-les-Bains (Francuska) i Mondorf (Luksemburg) igraju 22. i 23. lipnja 2024. Četvrtfinalni susreti su na programu 28. rujna i 12. listopada, a pored Pule izravno su u četvrtfinalu prvaci Francuske Saint-Vulbas, Slovenije Skala iz Sežane i Italije BRB Ivrea.

Završni turnir KEP-a će se treću godinu za redom, 9. i 10 studenog, odigrati u Poreču.

 

Print Friendly, PDF & Email