NEWS

Boćanju apsolutna dominacija na dodjeli priznanja za najbolje sportaše u Istri za 2019. godinu !

16.07.2020. 21:25; ; Početna / Sport i rekreacija / Boćanju apsolutna dominacija na dodjeli priznanja za najbolje sportaše u Istri za 2019. godinu !
Nagrade-boćari

Sportska zajednica Istarske županije priredila je u četvrtak, 16. srpnja 2020. u pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca svečanost dodjele priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima Istre za 2019. godinu, piše Elvis Uravić istrasport.eu.

Sukladno odlukama stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije, temeljem trenutne zdravstveno-sigurnosne situacije, ovogodišnja svečanost priređena je sukladno epidemiološkim mjerama koje za održavanje ovakvih manifestacija propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, daleko skromnije nego što su to uobičajeni Dani istarskog sporta, no svejedno dostojanstveno i svečano.

Kao što je SZIŽ već ranije objavila pet glavnih priznanja u izboru najboljih za prošlu godinu pripalo je boćarima i boćarskim kolektivima. Tako je za najboljeg sportaša Istre proglašen Darijan Živolić (Pula), osvajač dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u turskom Mersinu, zlatne u brzinskom izbijanju i brončane u štafetnom izbijanju, dok je za najbolju sportašicu proglašena Nives Jelovica (Labin) koje je u sastavu hrvatske reprezentacije osvojila srebrnu medalju na ekipnom Svjetskom kupu u Turskoj, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojila po tri zlatne i srebrne medalje.

Najbolja momčad županije su boćari Istre Poreč, a najbolja ekipa boćarice Labina, oboje temeljem identičnih ostvarenih uspjeha, plasmana u polufinale europskog Kupa prvaka i osvojenog naslova prvaka Hrvatske.

Titula najboljeg trenera pripala je Romanu Grižančiću, izborniku hrvatske ženske reprezentacije s kojom je osvojio srebrno odličje na SK-u i treneru ženske ekipe Labina s kojom je osvojio državnu titulu. Jedan od ovogodišnjih dobitnika nagrade za životno djelo je i Zorko Sergo, dugogodišnji porečki boćarski aktivist.

Print Friendly, PDF & Email