NEWS
Best of Poreč

Bioistra donosi Ekosferu Istra – Županiju koja miriše u Oprtalj i Vižinadu

Bioistra ilustracija
11.06.2021. 18:25; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Bioistra donosi Ekosferu Istra – Županiju koja miriše u Oprtalj i Vižinadu

Udruga za promicanje održivog razvoja i kvalitete života Bioistra, početkom sljedećeg tjedna kreće s ostvarivanjem svog projekta Ekosfera Istra – Županija koja miriše u općinama Oprtalj i Vižinada. Projekt financira Istarska županija, uz sudjelovanje jedinica lokalne samouprave, a početak će označiti radionice – razgovaraonice na kojima će okupljeni zajednički utvrditi kako se umrežiti i kako odrediti koja je to aromatična ili začinska biljka karakteristična za svaku od ovih dviju općina ponaosob, a po kojoj bi željeli da njihov kraj miriše. Dobrodošli su vlasnici ili predstavnici lokalnih OPG-ova, tvrtki i obrta, predstavnici jedinica lokalne samouprave, udruga, klubova, škola i vrtića – odrasli i djeca.

            Za Oprtalj će se radionica – razgovaraonica održati u ponedjeljak (14. lipnja) s početkom u 18 sati, u prostorima Zajednice Talijana u Livadama. U Vižinadi je pak zakazana za utorak (15. lipnja), također s početkom u 18 sati u Zajednici Talijana. Izvoditeljski tim radionica – razgovaraonica čine Sniježana Matejčić, Maja Vizintin, Dajana Bošnjak, Mirela Marković i Monika Terlević.

            Broj sudionika je ograničen, pa iz Bioistre mole zainteresirane da se jave što prije, i to za Oprtalj koordinatorici podružnice Bio Istra Livade Maji Vizintin e-mailom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 091 762 8902, a za Vižinadu zamjenici načelnika Nedi Šainčić Pilato e-mailom na adresu [email protected] ili telefonom na broj 099 4230 550. 

            Cilj projekta Ekosfera Istra – Županija koja miriše, je ekološki uzgojenu aromatičnu ili začinsku biljku, koja će biti zajednički odabrana kao karakteristična za Oprtalj, odnosno Vižinadu, implementirati u još nepotpuno uređene javne prostore, kako bi ojačali ekološku prepoznatljivost svake od ovih dviju općine, dodajući im komponentu mirisnog prostora. Time utječemo na turističku valorizaciju i ekonomsku dobrobit, ali prije svega na kvalitetu života samih mještana, istaknula je predsjednica Bioistre i voditeljica projekta mr. sc. Vlasta Radoičić.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani