NEWS
VALFRESCO 10/23S

BINA-ISTRA uspostavila interoperabilnost ENC uređaja s HAC-om i ARZ-om

enc_bina_istra
23.09.2020. 13:46; ; Početna / Gospodarstvo / BINA-ISTRA uspostavila interoperabilnost ENC uređaja s HAC-om i ARZ-om

BINA-ISTRA uspostavila je interoperabilnost ENC uređaja s HAC-om i ARZ-om koja omogućuje putovanje istim ENC uređajem na svim ENC stazama u Hrvatskoj

Uspostavljena interoperabilnosti omogućava korisnicima Bina-Istre nesmetano putovanje s jednim uređajem na svim ENC stazama u Hrvatskoj bez potrebe za zaustavljanjem.

Temeljem višegodišnjeg razvoja projekta interoperabilnosti kojeg je Bina-Istra d.d. realizirala u suradnji s Hrvatskim autocestama d.o.o. i Autocestom Rijekom-Zagreb d.d., svim korisnicima ENC Next usluge (ENC vezan uz kreditnu ili INA karticu) od 17. kolovoza 2020. omogućeno je putovanje diljem Hrvatske bez potrebe za dodatnom registracijom svog ENC uređaja i potpisivanja ugovora kod svakog od upravitelja autocesta u Hrvatskoj, a sve to uz daljnju mogućnost korištenja popusta kod svakog upravitelja.

Kako naglašavaju iz Bina-Istre, uspostavljanje interoperabilnosti za ENC Next uslugu predstavlja bitan korak u međusobnom povezivanju upravitelja autocesta u Hrvatskoj koji omogućuje korisnicima Bina-Istre neometano i jednostavno putovanje diljem Hrvatske, bez ikakvog fizičkog kontakta, a što je posebno bitno u današnjim uvjetima u kojima se cijeli svijet susreće s virusom COVID-19.

„Realizacijom ovako bitnog projekta, intencija Bina-Istre jest omogućiti svim ENC korisnicima nesmetano putovanje na Istarskom ipsilonu te diljem Hrvatske, bez potrebe za zaustavljanjem i gubljenjem vremena za korisnike radi registracije ENC uređaja ili potpisa ugovora kod Bina-Istre, HAC-a i ARZ-a. Pored toga, uspostavljanjem interoperabilnosti nastavljamo s realizacijom bitnih ciljeva Bina-Istre kojim idemo u smjeru konstantnog unapređenja komfora korisnika i sigurnosti na autocestama uz izbjegavanje fizičkog kontakta korisnika prilikom svog putovanja, s obzirom da nam je sigurnost korisnika kao i protočnost na naplatnim postajama uvijek na prvom mjestu“, izjavio je generalni direktor Bina-Istre Dario Silić.

Svi vozači zainteresirani za interoperabilnu ENC Next uslugu (ENC vezan uz kreditnu ili INA karticu) mogu to i ostvariti brzo i jednostavno svojim posjetom na jedno od prodajnih mjesta Bina-Istre (naplatna postaja Učka, Umag ili Pula), priopćili su iz Bina-Istre.

(rex)

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23