Bina Istra i partneri donirali Općoj bolnici Pula medicinsku opremu vrijednu 400.000,00 kn

DSC07206
03.11.2021. 15:01; ; Početna / Gospodarstvo / Bina Istra i partneri donirali Općoj bolnici Pula medicinsku opremu vrijednu 400.000,00 kn

Nakon što je Bina Istra krajem ljeta u promet pustila posljednje kilometre autoceste na dionici Cerovlje-Vranja, građevinske ekipe intenzivno rade na probijanju druge cijevi tunela Učka te je do danas probijeno gotovo 400 metra s Istarske te 150 metara s Kvarnerske strane.

Pored same činjenice da će ovaj projekt unaprijediti sigurnost vozača i udobnost putovanja, treba naglasiti da u njemu sudjeluje uglavnom lokalna građevinska operativa, što je svakako u ovom neizvjesnom razdoblju, zbog Covid krize, od velikog značaja za stotine radnika koji su angažirani na gradilištu.

Ujedno Bina Istra kroz svoj program održivog razvoja redovito sudjeluje u podupiranju humanitarnih projekata i onih usmjerenih na razvoj lokalne zajednice. Na tragu toga, u srpnju su pokrenuli humanitarnu akciju Bina-Istre i partnera “Život nema cijenu” a već krajem ljeta su je uspješno priveli kraju.

Zajedno s  poslovnim partnerima prikupili su iznos od 2 milijuna kn koji će biti donirani našim ključnim zdravstvenim ustanovama i to Kliničkom bolničkom centru u Zagrebu, Kliničkom bolničkom centru u Rijeci te Općoj bolnici Pula kojoj je danas uručeno 15 defibrilatora ukupno vrijednosti od 400.000,00 kn.

Prilikom uručenja donacije, tehnički direktor Bina Istre Christian Santaleza je izjavio: „Danas u Puli nastavljamo naše dugogodišnje partnerstvo s ravnateljicom bolnice dr. Hrstić i njezinom vrijednom ekipom kroz ovu donaciju, riječ je o medicinskoj opremi koju će uglavnom koristiti hitni prijem, kardio-vaskularni odjeli, dio opreme će također biti instaliran i u operacijskim salama.

Moram naglasiti da smo očito ponovno pred osjetljivim razdoblju po pitanju Covid-a, evo našom gestom se nadamo pomoći zdravstvenom osoblju koji će ponovno, kao što je to bilo proteklu zimu, pokazati veliku požrtvovnost i angažman.“ 

Župan Istarske županije gosp. Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo samom donacijom za koju je kazao da predstavlja nastavak tradicije suradnje s Bina Istrom. Izrazio je nadu da će i u budućnosti biti još motiva da se dio prihoda preusmjeri u društveno odgovorno poslovanje. U ime osnivača bolnice, Istarske županije Bina Istri uputio je veliku zahvalu.

Ravnateljica Opće bolnice Pula gđa. Irena Hrstić istaknula je da donacija ima veliki značaj za bolnicu te pojasnila da se odnosi na 15 uređaja za defibrilaciju odnosno oživljavanje koji će biti raspoređeni na više bolničkih odjela s naglaskom na hitni prijem. Istaknula je da se ne radi o prvoj donaciji Bina Istre a nada se isto tako ne i posljednjoj.  Gđa Hrstić je u ime OB Pula u znak sijećanja Bina Istri uručila zahvalnicu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email