NEWS

Biciklistički klub Poreč organizirao je i nastupio na 5. kolu Giant MTB zimske lige na Stanciji Becich u Poreču

31.01.2022. 13:25; ; Početna / Sport i rekreacija / Biciklistički klub Poreč organizirao je i nastupio na 5. kolu Giant MTB zimske lige na Stanciji Becich u Poreču
Vije11940-16939

U neposrednoj blizini Poreča, sa startom na Stanciji Becich, u organizaciji Biciklističkog kluba Poreč, u nedjelju 30.01.2022. održana je zanimljiva utrka s vjerojatno najdinamičnijim krugom serije GIANT MTB Zimske liga Istre i Kvarnera (ZLIK).
Natjecatelji starijih kategorija natjecali su se na stazi dugačkoj čak 4.000 metara, sa dionicom spusta dugom 400 metara, po trailu kojega su nazvali Shanshar. Pravi flow za uživanje, a visinska razlika po krugu je iznosila pristojnih 100 metara. Kategorije mlađe od 13 godina su se pak natjecale u krugu od 600 metara.

Utrka je zbog toga bila podijeljena u čak 15 različitih kategorija, od dječjih do seniorskih.

Apsolutni pobjednik utrke je natjecatelj u kategoriji U30M Martin Legović. (BK Novigrad). On je naravno i pobjednik u svojoj kategoriji U30M.
Drugo mjesto osvojio je Gregor Sikošek (Team Grandfondo), pobjednik u kategoriji U40M, a treći je bio Luka Grubišić (Adrenalina MTB team) također u kategoriji U40M.
Uz takvu duljinu vozili su pet kruga, to jest malo više od sat vremena vožnje.

U kategoriji seniorki pobijedila je Talijanka Lara Kocjancic (MBC Trieste), drugo mjesto zauzela je Slovenka Mateja Simonič (Izvir Vipava), a treće mjesto Melita Doričić (individual). Nastupilo je 170 biciklist(ic)a iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Od naših članova koji su vozili ovo kolo lige najbolji plasman ostvarila je Dijana Benković, 4. mjesto u kategoriji seniorke 30+W, u kategoriji U30M sudjelovao je Diego Žužić, u kategoriji U40M sudjelovali su Benjamim Brajković i Denis Terlević te u kategoriji U50M Albert Kiš.

Šesta utrka u aktualnoj sezoni serije GIANT MTB ZLIK održat će se 6. veljače u Novigradu pod nazivom XC Novigrad u organizaciji BK Novigrad.

BK Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email