Biciklisti otvaraju turističku sezonu Istre startom na 2. Grand Prix Poreča

2016-02-12_08h25_48
12.02.2016. 08:26; ; Početna / Sport i rekreacija / Biciklisti otvaraju turističku sezonu Istre startom na 2. Grand Prix Poreča

Sto trideset biciklista iz 15 svjetskih ekipa u nedjelju će startom u Funtani, na Drugom Grand Prix Lagune Poreč, otvoriti ovogodišnju turističku sezonu Istre.

Prvu od tri biciklističke utrke, koje će se do kraja mjeseca ožujka održati na cestama sjeverozapadne Istre u organizaciji Meridiana – Kamen Team Pazin, u hotelu Laguna Molindrio u Zelenoj laguni predstavili su u Poreču direktor utrke Ivica Gržinić, trener u Meridiani Vinko Polončić, menedžer u marketing timu Lagune Poreč Dean Krizmanić i mladi biciklista, novo ime Meridiane, Paolo Rigo.

Zadovoljstvo uoči starta 2.Grand Prixa Lagune Poreč nije krio Gržinić naglasivši kako su ‘sva mjesta’ za nastup ekipa na utrci Grand Prixa Poreča, ali i na ostale dvije utrke, popunjena.

– Ne možemo više primiti ni jednu ekipu, iako je interes biciklističkih ekipa za dolazak u Istru jako veliki. Za svaku ekipu na prvoj utrci moći će nastupiti po osam vozača dok će na preostale dvije utrke, s obzirom da će biti više ekipa, moći nastupiti samo po šest biciklista. Vrijeme je priprema za biciklističku sezonu i ne čudi interes svjetskih ekipa za dolazak u Istru budući imamo odlične uvjete za pripreme, kako konfiguraciju prometnica tako i odličan smještaj, rekao je Gržinić.

Na drugom Grand Prixu Poreča, koji ove godine ima vrlo zahtjevnu trasu od Funtane, ‘preko’ Baderne, Tićana, Ponteportona, Dajle, Umaga, Buja, Oprtlja, Motovuna, vrha Limskog kanala pa do Zelene lagune u dužini od 163 kilometra nastupit će dosta, posebno za poznavatelje biciklizma, odličnih biciklista.

Tako će primjerice, za Synergy Baku ekipu, voziti poznato ime u svijetu biciklizma Azerbejđanac Maksym Averin, Slovenac Matej Mugerli i Hrvati Matija Kvasina i Josip Rumac. Za ekipu Meridiana Kamen Team vozit će Emanuel Kišerlovski te povratnik u ekipu Talijan Davide Mucelli. U ekipi će nastupiti i mladi Paulo Rigo, dosadašnji MTB biciklista koji će u Poreču imati svoj premijerni cestovni nastup. Poznatih imena bit će i u slovenskim ekipama Radenske, Save, Adria Mobil te u Austrijskim, Talijanskim i ostalim ekipama.

Zadovoljstvo održavanjem i ovogodišnjeg biciklističkog programa u Istri izrazio je i menedžer u marketing timu Lagune Poreč Dean Krizmanić koji je naglasio da će Laguna Poreč početkom travnja biti domaćin i prve biciklističke utrke za ‘klince’ do 16 godina starosti.

S programom ovogodišnjeg biciklističkog programa u Istri zadovoljni su i djelatnici turističkih zajednica Poreča i Umaga, koji u mnogome pomažu pri održavanju utrka, tijekom kojih se ostvarilo, dosadašnjih godina, i do 6.500 noćenja.

Start druge Grand Prix utrke Laguna Poreč je u nedjelju, 14. veljače u Funtani u 11 sati. Dolazak biciklista na cilj u Poreču, u Zelenoj laguni očekuje oko 15 sati.

(iPress)

Print Friendly, PDF & Email