NEWS

Biciklisti BK Poreč nastupili na 6.kolu Giant MTB zimske lige u Novigradu

Vije11943-16959
09.02.2022. 09:53; ; Početna / Sport i rekreacija / Biciklisti BK Poreč nastupili na 6.kolu Giant MTB zimske lige u Novigradu

Nakon samo tjedan dana pauze, popularna serija ZLIK-a nastavljena je šestom utrkom sezone u nedjelju 06.02.2022. u Novigradu.
Kao i prethodnih godina bila je to prava invazija talijanskih natjecatelja. Na lokaciji tik do mora redovno iz sezone u sezonu pojavi se jako puno natjecatelja izvan naše istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na 2 kotača. Osim mnogobrojnih natjecatelja događaj već tradicionalno pohodi i niska magla uz oblačno vrijeme.

Talijanskih natjecatelji u nekoliko kategorija zasjenili su domaće i slovenske matadore. Daniel Pozzecco bio je apsolutno najbrži te je pobijedio za samo tri sekunde ispred prekaljenog veterana Roberta Vidonija. Luka Grubišić osvojio je treće mjesto u ukupnom poretku sa četiri sekunde zaostatka.

Od članova Biciklističkog kluba Poreč u dječjoj kategoriji U7 bio je najbrži Lukas Horvat, a njegov brat Alex Horvat zauzeo je 4. mjesto. Ponosni smo na braću Horvat i veseli nas da imamo dobru perspektivu za budućnost.

U kategoriji U30M najbolji plasman ostvario je Diego Žužić 4. mjesto te u kategoriji seniorke 30+ Dijana Benković 6. mjesto. U kategoriji U40M sudjelovali su Benjamim Brajković i Denis Terlević.
Sedma runda serije Giant MTB ZLIK-a održat će sljedeće nedjelje 13. veljače pod nazivom XC Slum u organizaciji BK Buzet.
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email