NEWS

Bespovratna sredstva HTZ-a za turističke projekte Kaštelira i Labinci

Butiga 1- fotograf Sebastijan Skoko
29.06.2023. 12:00; ; Početna / Gospodarstvo / Bespovratna sredstva HTZ-a za turističke projekte Kaštelira i Labinci

Turistička zajednica Općine Kaštelir-Labinci dobit će nepovratna sredstva za dva projekta koje je Hrvatska turistička zajednica prepoznala kao vrijedne financiranja – Friday tasting i ponuda u trgovini Butiga čiji će proizvodi imati oznaku kvalitete poljoprivrednih proizvoda, uz odgovarajuću promociju.

Odluka o dodjeli sredstava donesena je u utorak 27. lipnja na 26. sjednici  Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

TZ Općine Kaštelir-Labinci prethodno se prijavila na javni natječaj  za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini. Na natječaj su se mogle prijaviti regionalne turističke zajednice čiji je indeks turističke razvijenosti za 2021. godinu manji od 20 sukladno metodologiji izračuna turističke razvijenosti Instituta za turizam.

Tako je na već spomenutoj sjednici u utorak Turističko vijeće HTZ-a projektu promotivnih aktivnosti Friday tastinga dodijelilo 4884,12 eura, a novac je namijenjen marketinškim aktivnostima poput angažiranja profesionalnog fotografa, zakupa medija i pisanja priopćenja medijima, pa će se u suradnji s Poljoprivrednom udrugom i OPG-ovima raditi na povećanju vidljivosti ovog projekta koji je od iznimne važnosti za cijelu zajednicu.

Također, drugom prijavljenom projektu destinacijskog menadžmenta – unaprjeđenje turističke ponude dodjelom oznake kvalitete poljoprivrednih proizvoda, odobreno je 4264,31 eura. Novac će se usmjeriti na Butigu i promociju njezine ponude (proizvoda lokalnih OPG-ova), odnosno, na  dizajn logotipa i slogana – kreiranje logotipa za potrebe promocije kaštelirskih proizvoda u Butigi, slogan kampanje, rješenja za poklon paket kutiju, grafičku pripremu primjene logotipa na materijalima, promotivne materijale (škartoc bez ručke, kartonska kutija, papir za zamotavanje, ljepljiva traka, naljepnice, karton s QR kodom) te tisak materijala i logotipa na njima.

Zahvaljujemo Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je prepoznala važnost i kvalitetu projekata na području Kaštelira i Labinaca, a dodijeljeni novac uvelike će pomoći da ova dva segmenta turističke ponude još više unaprijedimo.

 

Print Friendly, PDF & Email