NEWS
VALFRESCO sredina

Besplatna radionica stop-animacije za djecu Mala crvena točkica održat će se u subotu 6. i nedjelju 7. studenog u Pučkom otvorenom učilištu

02.11.2021. 12:03; ; Početna / Obavijesti / Besplatna radionica stop-animacije za djecu Mala crvena točkica održat će se u subotu 6. i nedjelju 7. studenog u Pučkom otvorenom učilištu
radionica

Povodom 11. međunarodnog festivala dokumentarnog filma PorečDox i ove godine IKA-Istarska kulturna agencija u suradnji sa Little Red Dot iz Zagreba i Pučkim otvorenim učilištem poziva učenike/ce viših razreda osnovne škole (10 – 15 godina) na besplatnu radionicu stop-animacije.

Radionica pod nazivom Mala crvena točkica održat će se u subotu 6. i nedjelju 7. studenog u Pučkom otvorenom učilištu.

MALA CRVENA TOČKICA koncept je kreativnih radionica koje u fokusu imaju audiovizualni izričaj. Radionice su proizašle iz dvadesetogodišnjeg iskustva rada voditelja kroz kreativne medije i sa raznolikim ciljanim skupinama. Ovo je drugi ciklus programa MALA CRVENA TOČKICA koji se održava u Poreču. Prve godine održavanja, kao finalni produkt radionice, nastao je film Slatka priča zdravog kraja.

Voditelji:

Morana Ikić Komljenović, nezavisna stručnjakinja iz područja filmske i televizijske produkcije, medijske edukacije, razvoja i distribucije audiovizualnih djela.

Dražen Žerjav, snimatelj i montažer koji trenutno provodi edukativne programe u Kinoklubu Zagreb, Fade In-u i u drugim organizacijama koje u fokusu imaju audiovizualnu kulturu.

Program radionice: 

prvi dan, subota 6. 11. 2021. od 12 do 17 sati

  • Upoznavanje grupe; analiza primjera stop-animacije; razgovor o dramaturgiji i pričanju priča.
  • Oluja mozgova i upoznavanje s kamerom / kompjuterom / snimačem zvuka.
  • Slaganje kostura priče. Podjela uloga. 

 

drugi dan, 7. 11. 2021. od 10 do 13 sati

  • Izrada scenografije i likova, snimanje pojedinih kadrova i snimanje animacije. Priprema za montažu. Završna montaža.

*napomena: montaža i finalizacija će se dogoditi izvan radionica, a premijera filma bit će tijekom 11. PorečDox festivala!

Program je prilagođen potrebama polaznika/ca i usmjeren je ka osnaživanju pozitivnih aspekata vlastita identiteta kod djece i mladih, a kroz tehniku stop-animacije. Program je sukladan ciljevima opširnijih programa medijske pismenosti i razvoja kritičkog mišljenja kroz audiovizualno oblikovanje sadržaja.

Mjesta u grupi su ograničena pa požurite s online prijavom putem poveznice: https://forms.gle/vjWqnE2tyTiU7pZ99

 

Više informacija: www.poup.hr, [email protected], 052 887 216.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna