VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Bar »Pirate« otvoren do četiri ujutro

26.01.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Bar »Pirate« otvoren do četiri ujutro

Po odluci o radnom vremenu ugostiteljskih objekata iz 2002. godine, zimsko radno vrijeme (od 1. listopada do 30. travnja) je od 7 ujutro do 2 sata iza ponoći. Paolo Stojnić, vlasnik caffe-bara »Pirate« u Vabrigi, i Joso Olić, vlasnik caffe bara »O2« u Zelenoj Laguni, tražili su da im se radno vrijeme produži do 4 sata ujutro. Gradsko poglavarstvo ovlašteno je pojedinim ugostiteljskim objektima odrediti drugačije radno vrijeme. Odluku o produženju radnog vremena za ova dva objekta gradonačelnik je potpisao 18. siječnja, što je po gradskom Statutu moguće, ali je Poglavarstvo mora potvrditi.

U ovom slučaju Poglavarstvo je prihvatilo samo produženje radnog vremena »Pirateu«, a gradonačelnik se složio povući svoju raniju odluku, jer, kako je rekao, nije imao sve informacije.

»Pirate« je naime pribavio i mišljenje Mjesnog odbora, koji se slaže s produženjem radnog vremena, jer je objekt stotinjak metara udaljen od prvih kuća pa neće remetiti noćni mir. Vlasnik je dosad poštovao odluku o radnom vremenu i komunalnom redu. Neven Staver napomenuo je da bi u ovakvim slučajevima uvijek trebalo pitati što misli Mjesni odbor, odnosno vlasnik poslovnog prostora, jer u slučaju objekta »O2«, koji radi u poslovnom prostoru čiji je vlasnik Plava laguna, Olić je dobio negativno mišljenje vlasnika.

– Uprava Plave lagune taj objekt vodi kao ugostiteljski, za jednostavna jela i pića u turističkom naselju, a ne kao bar, rekao je Staver. Gradonačelnik se nakon toga predomislio pa »O2« neće dobiti dozvolu za produženje radnog vremena.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email