NEWS

Baderna: U program fešte uvršten i igrokaz!

12.09.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Baderna: U program fešte uvršten i igrokaz!
893GO102027.jpg

Vrijeme je išlo na ruku organizatorima iz Mjesnog odbora koji su si dali truda i trodnevnim programom osigurali za svakoga ponešto. Podjednako su bili zastupljeni crkveni, sportski, kulturno-umjetnički i zabavni dio slavlja, a posljednjeg dana nije izostala ni gastroponuda.

Preksinoć se tako na mjesnom trgu kod crkve dugo plesalo uz glazbu domaćih Highlandersa, dok su se oni gladniji gostili ribom, mesom i pićem s obližnjeg štanda. Da nije sve u jelu i zabavi pokazali su svojim nastupom mladi glumci srednjoškolci Gordan, Glen i Valentin. Njihovu scensku igru »Dvi štorije«, koju potpisuju Tomislav Milohanić i Milan Rakovac, publika je primila s oduševljenjem. Sutlovrečki osnovci Ivana Dubac i Ivan Laković odsvirali su pak mantinjadu na sopelama, dok je folklorna grupa Plesarini, također iz Sv. Lovreča, otplesala balun.

Poslijepodne je proteklo u znaku susreta »starih« i »mladih« nogometaša Baderne, pri čemu su »mladi« pobijedili rezultatom 5:2. U petak su se pak u organizaciji lokalne Zajednice Talijana održali turniri u boćanju te briškuli i trešetu. U finalnom su okršaju boćari iz susjednih Bašići nadjačali Badernu 13:5, dok su među kartašima pobjedu odnijeli Mirko Čakić i Dragan Dobran.

Istoga je dana šest ekipa učenika osnovnih i srednjih škola odmjerilo snage u malom nogometu. Igralo se »tri na tri«, u dva poluvremena od po sedam minuta, a prvo je mjesto osvojila momčad Maras Boris, ispred ekipa Tri promila i Mars. Najboljim igračem turnira proglašen je Toni Matošević.

M.D., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email