NEWS
HALF MARATON S

Atraktivnost bike staza u Istri uz začin karampana, štednjaka i sličnog

07.05.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Atraktivnost bike staza u Istri uz začin karampana, štednjaka i sličnog
752IMG_2653w.jpg

Oni koji svoje slobodno vrijeme provedu na nekom izletu kroz prirodu, bilo pješice bilo na bicikli, prije ili kasnije će naletiti na neku divlju deponiju ili polu-deponiju, posebice ako su svoj izlet organizirali u Istri. Na žalost, uprkos svim eko akcijama Moja Istra blista, količina smeća u šumarcima, u jamama, vrtačama i na travnjacima drastično se povećava. Čak je i Županija istarska obećala sanaciju divljih deponija (o čemu se u medijima još ništa konkretno nije čulo osim obećanja).

Hoće li se i kada stvarno nešto poduzeti, pitanje je. Jasno je i vrapcima na grani da se bez kažnjavanja počinitelja ništa ne može promijeniti, a dotle će razne Šporkulje sa sve većim guštom bacati mašine za veš, hladnjake, štednjake i svemu tome slično po prirodi koju tako glasno prodajemo našim turistima kroz razne zelene i plave prospekte zelene i plave Istre 🙂

Dvije fotke u prilogu snimljene su 7.5.2006. na bike stazi prema izvoru Badavca od smjera Kvešti, cca 2 km od Kvešti "in the middle of nowhere".

Tko zna koliko takvih sramotnih lokacija još postoji po Istri.

Upps, da ne zaboravimo i "Neka moja Istra blista" akciju: ove se godine eko akcija vodi pod motom "Od najvećega duba do moga mjesta vodi bijela cesta", pa se u tom duhu vrše i pripreme asfaltiranja (trenutačno se radi na poravnavanju i nasipavanju) bijelog puta od Bačve do Žikovići na području općine Višnjan. Na žalost, o ovogodišnjoj akciji na Internetu neće pronaći ništa, posebice ne na stranicama Županije ili pak na stranicama Turističke zajednice Istre gdje su informacije o prošlogodišnjoj akciji.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email