NEWS

Art Circle Residence – Europe Connect u Vižinadi

dsc01366-1024x768
07.07.2022. 10:52; ; Početna / Gospodarstvo / Art Circle Residence – Europe Connect u Vižinadi

Dr. Anna Elisabeth Prinz, diplomatkinja Savezne Republike Njemačke koja je dužnost veleposlanice obnašala u Australiji, Švedskoj i Sloveniji Vižinadu je odabrala za mjesto u kojem provodi veliki dio svoga slobodnog vremena. Svoj vedar duh i ljubav prema Vižinadi i Istri prenijela i u novu sredinu u kojoj se našla i aktivno se uključila u mnogobrojne društvene aktivnosti koje se organiziraju u ovom, kako sama kaže, prelijepom mjestu, ili pak sama organizira  događanja koja obogaćuju vižinadsku kulturnu i društvenu scenu.

            Inicirala je uspostavljanje uspješnih prijateljskih i poslovnih odnosa Vižinade s bavarskom općinom Bernbeuren koji se već nekoliko godina uspješno odvijaju na obostrano zadovoljstvo, njenom zaslugom u Vižinadi je ostvaren  susret vinara i umjetnika iz Europe i Australije, a u projektu „Umjetnost bez granica“  Vižinadskoj publici se predstavio poznati australski kantautor Lior Attar  kojom prigodom  je zajednički nastupio s  glazbenicima iz Vižinade i Istre. Gospođa Prinz u Vižinadi je u suradnji s Turističkom zajednicom organizirala i nastup svjetski poznatog japanskog jazz pianista Yasuto Ohare, čijim se nastupom ne mogu pohvaliti ni mnogo veće umjetničke scene od one u Vižinadi.  

            U subotu je u svome domu u Vižinadi organizirala event Art Circle Residence –  Europe Connect kojemsu kao gosti nastupili Tsering Hannaford iz Južne Australije, operna pjevačica i vlasnica tvrtke Voice up iz Slovenije Barbara Tanze,  Matjaž Ferenc glazbenik iz Slovenije i flautistica Sara i Davide Circota-kavir . Događaj je posjetila i bivša ministrica obrazovanja Republike Slovenije Maja Zelesnik koja trenutno radi kao profesorica na Sveučilištu u Ljubljani.

            Ugodno druženje u domu gospođe Prinz potrajalo je nekoliko sati, a njeni poznati gosti svojim su izvedbama oduševili sve nazočne. Ovom gestom bivša njemačka veleposlanica nastavila je promovirati Vižinadu na način na koji ovo maleno istarsko mjesto sve više dovodi u sam vrh istarskog kulturnog, političkog i gospodarskog života.

Tekst i foto: Slavko Ledić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email