NEWS

Aminess ugostio učenike osnovne škole Rivarela Novigrad u berbi maslina

Aminess ugostio učenike osnovne škole Rivarela Novigrad u berbi maslina (3)
02.11.2021. 09:22; ; Početna / Gospodarstvo / Aminess ugostio učenike osnovne škole Rivarela Novigrad u berbi maslina

Turistička kompanija Aminess ugostila je učenike osmog razreda Osnovne škole Rivarela Novigrad koji su u sklopu terenske nastave sudjelovali u tradicionalnoj berbi maslina. Skupini od 36 učenika ovo je prvi puta da sudjeluju u berbi te su tako uživali u njezinim čarima i prirodnim ljepotama maslinika Karpinjan. Učenici su time u nekoliko sati berbe dali svoj doprinos u proizvodnji cijenjenog maslinovog ulja Vergal.

Nakon berbe, učenici su poslušali edukaciju o maslinarstvu, a na poklon i uspomenu dobili su bočicu maslinovog ulja Vergal.

„Želim se zahvaliti Aminessu u svoje i u ime učenika i učitelja Osnovne škole Rivarela na gostoprimstvu i organizaciji ove terenske nastave. Ovakav koncept vrlo je koristan za naše učenike jer zajedno sa svojim vršnjacima još bolje upoznaju svoj istarski kraj, bogatstvo ponude koju nudi te uče o važnosti doprinosa zajednici. Učenici su se odlično zabavili, naučili ponešto novo i stvorili vrijedne uspomene“, izjavila je Sara Findrik, psihologinja Osnovne škole Rivarela Novigrad.

Maslinici u kojima nastaje Vergal nalaze se u neposrednoj blizini mora, što posebno pogoduje plodu masline i kvaliteti ulja. Ulje je dobiveno izravno iz ploda masline uz mehanički postupak hladne prerade, dok se plodovi ubiru ručno kako bi se kvaliteta i tijelo ploda maksimalno očuvali.

Osim višestrukih priznanja na međunarodnim natjecanjima za izvrsnost kvalitete proizvoda u kategoriji najboljih svjetskih maslinovih ulja, ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal dobio je i veliko priznanje za novi dizajn. Stvarajući nove, svjetske standarde, kako u kvaliteti tako i u dizajnu ambalaže, Vergal redovito potvrđuje poziciju jednog od predvodnika razvoja autohtonog, hrvatskog, lokalnog proizvoda svjetske razine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email