NEWS

Amerikanci očarali porečku publiku

16.05.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Amerikanci očarali porečku publiku
288143801.jpg

Kad je na završnici koncerta publike duplo više nego na početku, te pjevače nagrade dugotrajnim i toplim pljeskom i dva poziva na bis, može biti riječ samo o uspješnom koncertu. Upravo su takav, ugodan i vrlo dojmljiv nastup održali članovi Pitt Men´s Glee Cluba, muškog pjevačkog zbora sveučilišta u Pittsburghu, koji su se publici u Eufrazijevoj bazilici predstavili u sklopu svoje dvotjedne talijansko-hrvatske turneje.

Iako su veći dio porečke publike činili uglavnom slučajni turisti i tek nekolicina "namjernih" domaćih gledatelja, mladi pjevači i njihov dirigent Richard Teaster održali su kvalitetnu i bogatu koncertnu večer, a na ljubitelje zborskog pjevanja ostavili dojam koji će još dugo pamtiti.

Pitt Men´s Glee Club najstarija je organizacija sveučilišta u Pittsburghu, osnovana prije točno 120 godina. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji bilježi brojne američke i europske turneje, suradnje sa zborovima drugih nacionalnih sveučilišta, te u novije vrijeme izdavanje CD-a s božićnim pjesmama, nastupe na raznim televizijskim i radijskim emisijama, te nastupe na susretu najboljih sveučilišnih muških pjevačkih zborova u SAD-u.

Današnji postav čini šezdesetak članova, studenata i diplomanata koji u svom raznovrsnom repertoaru broje različite glazbene stilove, od sakralne, spiritualne i klasične glazbe, do narodnih napjeva, klasika popa, rocka i jazz standarda.

(V. HABEREITER, Glas Istre)

Print Friendly, PDF & Email